Protest la Tarom. Zeci de angajaţi au cerut salarii mai mari
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
TAROM
TAROM
Aproximativ 60 de angajați din direcția tehnică a companiei aeriene Tarom au protestat în cursul zilei de luni. 

Protestatarii au cerut salarii mai mari. După negocieri de circa trei ore, oamenii s-au retras, potrivit informațiilor Mediafax. Situația survine apariției în spațiul public a unui raport realizat de compania de consultanță și audit PricewaterhouseCoopers (PwC), care ar fi fost solicitat de Tarom în vederea unui plan de restructurare. De asemenea, Guvernul a decis recent acordarea unui ajutor de stat de 195 de lei pentru salvarea companiei.

În funcție de acesta Tarom ar fi trebuit să ia o serie de măsuri, printre care retragerea reprezentanților externi în țară, fapt care a generat nemulțumirea angajaților în cauză. Tarom va beneficia de un ajutor financiar de 195 de milioane de lei, din partea Trezoreriei, a decis Guvernul în ședința din 16 ianuarie, conform lui Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Tarom estimează pierderi de 171,37 milioane lei pentru 2019, în condițiile în care veniturile totale ale companiei de stat au fost de 1,51 miliarde lei, potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial. Cheltuielile s-au ridicat la 1,68 miliarde de lei. Pierderile din 2018 s-au ridicat la 182,77 milioane de lei. Compania aeriană națională nu a mai înregistrat profit din anul 2007, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel