PROTEST la Cluj. Părinți în stradă în prima zi de școală: Nu vrem copii mascați! / foto + video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Aproximativ 100 de oameni au protestat, luni seară, în centrul Clujului, față de modul în care a început noul an școlar. Nemulțumirea cea mai mare este legată de obligativitatea purtării măștii de către elevi.

La eveniment au participat părinți, elevi, profesori, dar și simpli cetățeni. 

2. -imagine fara descriere- (protest-cluj_75485500.png)

'Stop mască! Vreau oxigen!' scria pe masca unui elev aflat la protest.

'Stop măștii! Nu pot respira! Am purtat astăzi mască la deschiderea școlii și nu am putut respira. Nu m-am simțit bine!' a declarat un alt copil prezent la eveniment.

3. -imagine fara descriere- (protest-cluj-impotriva-mastii-2_87246400.jpg)

'Este un chin! Jos masca în școli! Vrem o școală normală! Nu vrem copii mascați și astfel traumatizați' a transmis un părinte.

4. -imagine fara descriere- (protest-impotriva-mastii-3_13359500.jpg)

Printre protestatari s-a aflat și activistul Călin Mărincuș.

Protestul a avut loc în mai multe orașe din țară. Iată descrierea acestuia pe rețelele de socializare:

'https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157842273146596&id=552191595

Oameni buni, a venit timpul să se adunăm cu toții pentru a le transmite guvernanților mesajul nostru.
"Noua" școală instituită de curând în România transformă unitățile de învățământ în școli de corecție, așa că trebuie să ne strângem cu toții să semnăm Memoriul nostru îndreptat împotriva măsurilor de protecție și de igienă impuse în școli, fără a fi consultați în prealabil de conducerea Ministerelor.


La Bucuresti dar si in alte orase, luni in 14.09.2020 la ora 18:00, se organizeaza evenimente cu aceasi tema, de aceea avem nevoie de sute de semnături în așa fel încât să fie depus cât mai repede la registratura Ministerului Educației și Cercetării.
NU suntem de acord cu obligativitatea purtării măștilor pe fața elevilor între 4 și 8 ore, cu îngrădirea lor în cuștile de plexiglas, cu supraigienizarea excesivă a sălilor de clasă bazată pe detergenții toxici care cresc incidența bolilor respiratorii, cu distanțarea fizică intre elevi, cu izolarea și carantinarea tuturor elevilor și a părinților lor dacă un singur elev dintr-o clasă este testat pozitiv cu niște teste ce au o marjă de eroare foarte ridicată etc.


Nu, fiindcă ultimul raport al ECDC (European Center for Disease and Control) emis în cursul lunii august spune clar că este "neobișnuit" ca elevii să transmită virusul către alți elevi sau către adulți și că riscul ca ei să ia o simplă răceală este mult mai mare decât în situația infectării cu virusul chinezesc.


Rata analfabetismului funcțional în rândul elevilor români este de 44% în prezent, ori dacă ne mai speriem mult de o răceală, trimițând copiii să studieze în fața tabletelor,atunci riscăm să o dublăm în următoarele luni.
Nu, nouă nu ne este frică să ne trimitem copiii la școala normală, dar ne temem ca ei să intre în pușcariile instituite în mod oficial de catre guvernanții noștri.
Iar cum în statele civilizate copiii se bucură de o normalitate deplină în școlile lor, atunci nici noi nu acceptăm aceste experimente demente pe copiii nostri.


Nu, fiindcă copiii trebuie să înceapă școala cât mai repede și în condiții normale, altfel vom asista la un adevărat dezastru din toate punctele de vedere.
Nnormalitate, asta este ceea ce Ne trebuie in vietile noastre, iar scoala nu a fost nu este si nici nu se va transforma in pușcărie. Care e normalitatea ta? Care e normalitatea care o creezi pentru copilul tau, care e normalitatea care o accepti pentru copilul ta?

Forma petitiei pe care va semna cine rezoneaza:

Către
Ministerul Educației și Cercetării, Avocatul Poporului, Avocatul Copilului, DSP ………….., Primaria …………., Inspectoratul Scolar …………….
Subiect: Memoriu către Ministerul Educației și Cercetării

STIMAT Doamn/Doamna,

În temeiul dreptului de a depune petiții și memorii, vă solicit să depuneți toate diligențele pentru asigurarea începerea anului școlar 2020 - 2021 în cele mai bune condiții, în contextul excepțional în care ne găsim, cu valențe potențial contagioase asupra beneficiarilor direcți ai contractului educațional cu instituția reprezentată de dumneavoastră.


Subsemnatii inscrisi in anexele ……… atasate,
avand in vedere Ordinul Comun al.MS si MEC nr. 5487/1494/2020 -Anexa 1-Ghidul privind măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada pandemiei COVID-19, precum si scenariul prin care ati inteles sa începeți anul scolar 2020-2021, fara consultarea prealabila a părinților, desi suntem actori principali in cadrul procesului de invatamant, instituind obligatii in sarcina noastra in calitate de parinti, precum si in sarcina minorilor, fara nicio excepție si fara posibilitatea de a ne expune punctul de vedere, incalcand astfel Lg.1/2011 - Lg. Educatiei nationale, art. 34 din Constitutia Romaniei prin care dreptul la sanatate este garantat de catre Statul Român, Lg. 272/2004 -privind promovarea drepturilor și interesului copilului, normele dreptului civil cu privire la exercitarea autoritatii părintești, incalcand flagrant interesul superior al copiilor si drepturile parintilor in exercitarea autorității parintesti, va aducem la cunostinta urmatoarele:

1. COPII MEI NU VOR PURTA MASCA! INTERZICEM CATEGORIC ORICE INGERINTA SI ORICE INCALCARE A DREPTULUI COPIILOR NOSTRI DE A RESPIRA LIBER, FARA NICI O CONSTRANGERE, DE A SE PUTEA EXPRIMA LIBERI SI FARA AFECTAREA PSIHOLOGICA A ACESTORA. Consideram ca obligativitatea purtari mastii este o ingerinta nepermisa in viata privata a minorului, precum si un atac nepermis la sanatatea sa, in conditiile in care peste 90% din mastile puse in circulatie pe piata romaneasca SUNT NECONFORME si NU EXISTA NICIUN STUDIU DE SPECIALITATE ACCEPTAT LA NIVEL UE CARE SA ATESTE CA PURTAREA MASTII PREVINE SI APARA DE SARS-COV-2. In plus, masca aduce atingere procesului de invatare si exprimare, astfel incat ascunde mimica fetei, afecteaza pronuntia si altereaza procesul educational. Mai mult, efectul psihologic este unul devastator si cu impact nimicitor asupra viitorului acestuia, constituind un adevarat abuz emotional si frica perpetua de a se imbolnavi, dar mai ales teroarea pe care o instituiti cu buna stiinta inducând groaza de a se face vinovat de imbolnavirea altora. Atenție, aceleasi probleme le au si cadrele didactice!

2. INTERZICEM ORICE DEZINFECTANT CARE NU ESTE BIO! Copilul nostru nu se va dezinfecta cu niciun dezinfectant impus de institutia dvs pana cand nu ni se va prezenta dezinfectantul, procedura de achizitie, producătorul, efectele adverse pe termen mediu si lung si STUDIILE LA NIVEL UE CARE ATESTA FARA NICIUN DUBIU CA DEZINFECTAREA EFECTUATA ATAT DE DES, ASTFEL CUM ESTE IMPUSA IN GHIDUL MENȚIONAT, NU ESTE DAUNATOARE PIELII COPIILOR SI CARE SUNT FACTORII DE RISC PENTRU PIELEA ACESTORA.

3. NU ACCEPTAM PEREȚI DESPĂRȚITORI DE PLEXIGLAS PENTRU COPIII NOSTRI! Școala trebuie sa instituie o stare de placere a actului educational si nu un cadru de penitenciar, in care copiii sa se simta amenintati continuu si intr-un sistem totalitar in care nu mai au nici dreptul de a socializa.

4. INTERZICEM CATEGORIC ORICE TUNELE CU DEZINFECTANTI PRIN CARE COPIII NOSTRI AR FI NEVOITI SA TREACĂ LA INTRAREA SI IESIREA DIN INSTITUȚIA DE ÎNVĂȚĂMÂNT. Afecteaza ochii, caile respiratorii, pielea, psihicul.

5. INTERZICEM CATEGORIC ORICE ACT DE NATURĂ MEDICALA, INCLUSIV TRIAJ EPIDEMIOLOGIC FARA PREZENTA SI ACORDUL UNUI PARINTE SAU A TUTORELUI LEGAL.

6. INTERZICEM CATEGORIC ORICE PRESIUNE ASUPRA PSIHICULUI COPILULUI NOSTRU CU PRIVIRE LA INSTITUIREA REGULILOR DIN GHIDUL MENTIONAT, PRECUM SI ORICE AMENINTARE DE ORICE NATURA CU PRIVIRE LA INCALCAREA ACESTUI GHID. Nu puteti impune unui copil sa nu respire, sa nu se joace, sa nu rada, sa nu se îmbrățișeze etc cu colegii/prietenii sai.

7. RESPINGEM CATEGORIC EXERCITAREA ACTULUI EDUCATIONAL DE CATRE CADRELE DIDACTICE CU MASCA SI/SAU VIZIERA, ACESTEA AFECTAND GRAV PRONUNTIA, PROCESUL DE INVATARE, EXPRIMAREA CORECTA, (DISTORSIONAND EVIDENT SUNETELE), PRECUM SI INSTITUIND TEROAREA ASUPRA MINORILOR, INDUCÂNDU-LE IDEEA DE PERICOL CONTINUU, SPAIMA, FRICA DE IMBOLNAVIRE, SI MAI ALES FRICA DE SOCIALIZARE.

8. RESPINGEM CATEGORIC INTERDICȚIA INTRARII IN SCOALA A PARINTILOR, IN CONDITIILE IN CARE ESTE OBLIGATORIU SA STIM CARE SUNT CONDITIILE IN CARE ISI DESFĂȘOARĂ COPIII ACTIVITATILE LA SCOALA. Este obligatia noastra de parinti sa urmarim îndeaproape activitatile copiilor nostri, mai ales la scoala.

9. INTERZICEM CATEGORIC ORICAREI PERSOANE, IN AFARA CELOR INSTITUITE DE NOI CU ACESTE DREPTURI, SA EXERCITE PRESIUNI ASUPRA COPILULUI NOSTRU, SA IA DECIZII IN CEEA CE-L PRIVESTE FARA INSTIINTAREA, CONSULTAREA SI ACORDUL NOSTRU EXPRES EXPRIMAT, SA IL IZOLEZE, SA IL TRANSPORTE, SA IL DUCA LA SPITAL ETC, ORICE ACT DE ORICE NATURA SA II AFECTEZE INTEGRITATEA FIZICĂ SI PSIHICA FACAND OBIECTUL ACTIUNILOR IN JUSTITIE SI PLANGERILOR PENALE IMPOTRIVA INSTITUTIEI DVS, CAT SI A TUTUROR PERSOANELOR IMPLICATE.

10. NU SUNTEM DE ACORD CU INCEPEREA ANULUI SCOLAR IN FORMA IMPUSA/RECOMANDATA DE ORDINUL MS SI MEC 5487/1494/2020, MAI ALES CA ACESTA MENȚIONEAZĂ IN PREAMBUL FAPTUL CA „NICIO ACTIVITATE IN COMUNITATE NU ESTE ABSOLVITA DE RISCURI „ și „IMPLEMENTAREA MĂSURILOR RECOMANDATE ÎN ACEST GHID NU ELIMINĂ RISCURILE DE TRANSMITERE A VIRUSULUI SARS-COV-2, CI DOAR CONTRIBUIE LA DIMINUAREA ACESTORA.”
Sa impuneti astfel de reguli aberante fara nicio garantie, aruncand raspunderea pe noi, parintii, si mai mult, pe copiii nostri, ghidul fiind realizat cu desconsiderarea totala a naturii copilului si a comportamentului lui normal, constuie un adevarat abuz, instituind teroare si un regim totalitar pe care le respingem categoric in integralitate. Mai mult, nicio lege, niciun ordin, nicio dispozitie nu pot conditiona învățământul de stat, care este obligatoriu si gratuit, iar statul trebuie sa garanteze respectarea drepturilor copiilor noștri la o viata frumoasa, sigura, sanatoasa (ceea ce implica si sanatate de natură psihologica), dvs neavand dreptul sa alterati procesul educational si accesul liber si neîngrădit la educatie.

11. ORICE INCALCARE A CELOR MENȚIONATE IN PREZENTA, NELIMITANDU-SE LA ACESTEA, IN LEGĂTURA CU DREPTURILE, LIBERTATILE SI INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI, VOR FI ASPRU SANCTIONATE DE CATRE NOI, PARINTII, URMÂND SA VA ACTIONAM PE TOTI IN JUDECATA, SA FORMULAM PLANGERI PENALE, PRECUM SI SA CEREM DESPAGUBIRI, PRECUM SI SA SESIZAM TOATE ORGANISMELE INTERNAȚIONALE CU INCIDENTA IN PREZENTA CAUZA.

12. DACA NU SUNTETI IN STARE SA ÎNCEPEȚI ANUL SCOLAR INTR-O ATMOSFERĂ DE NORMALITATE, CA SI INAINTE DE PANDEMIE, PRECUM AU INCEPUT MAJORITATEA STATELOR EUROPENE, SOLICITAM SA GĂSIȚI ALTERNATIVA DE HOMESCHOOLING, ÎNVĂȚĂMÂNT LA DISTANTA ETC, URMÂND CA STATUL SA ACOPERE TOATE COSTURILE LEGATE DE ACEST FEL DE ÎNVĂȚĂMÂNT SAU, FATA DE INCOMPETENTA SI ABUZURILE EXERCITATE IMPOTRIVA COPIILOR NOSTRI, SA DEMISIONATI, LASAND LOCUL PROFESIONISTILOR.' se arată în evenimentul Manifestul părinților împotriva "școlilor de corecție"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel