Protest la alegeri față de jocurile de putere de la Washington
Sunt două personaje parcă scoase din comediile americane cu personaje bizare, tupeiste şi tâmpe. Putem face fac abstracţie de miza alegerilor, respectiv conducerea celei mai puternice naţiuni a lumii, motorul principal al NATO, dar şi al economiei globale, cu un PIB de 17000 de miliarde de dolari (care reprezintă de zece ori PIB-ul Rusiei, de exemplu)? Atunci, acest cuplu năstruşnic şi plin de umor de proastă calitate poate fi un pic distractiv pentru o minte obosită dupa 12 ore de muncă.
La dezbaterea din Iowa, acest "arhanghel" al parvenitismului şi lipsei de cultură şi intelect, doamna Guvenator Sarah Palin, se "lipeşte" perfect de antisemitul, extremistul sau pur şi simplu "gargaragiul" Donald Trump, pentru că mă îndoiesc că vreunul dintre ei înțelege sau are vreo ideologie, în afara celor 20 cuvinte ale vocabularului, ce nu permit dezvoltarea niciunei ideologii.
Totuşi, vă recomand călduros filmulețul de mai jos, fie pentru a vă relaxa cu stupiditatea celor două personaje de desene animate, fie pentru a vedea cine are şanse să conducă cea mai puternică țară din lume.
Intelectual Palin și robocop-ul Trump
Dezbaterea din Iowa este de fapt un “laudatio” al "intelectualei" Sarah Palin la adresa lui Robocop Donald Trump. Doamna Palin are grijă să vorbească pe inţelesul poporului, sau singurul înteles pe care-l cunoaşte într-un limbaj colorat, plin de expresii şi atitudini de "fată de cartier". Nu se sfieşte să spună că nu mai este nevoie de "...no more pussy!" la Casa Albă sau că Trump, care stă ca o statuie a omului din preistoric lângă dânsa, va "..kick ISIS’s ass" şi multe astfel de expresii, demne de un VicePreşedinte al Americii.
Deşi o femeie frumoasă, Sarah Palin nu pare să fi evoluat deloc de la ultima campanie electorală, când a candidat (oare ce a fost în mintea republicanilor!?!) pentru postul de VicePreşedinte al S.U.A.
Probabil după această campanie va apărea încă un film la Hollywood despre distinsa doamnă şi, probabil, cu acelaşi succes. Dacă, atunci, tandemul lui Palin pentru funcţia de Preşedinte era un republican "pur-sânge", cu ideologie, cultură şi pregătire, iar doamna Guvernator a lovit ca nuca în perete cu gafele şi ignoranţa sa, ei bine, acum, cei doi se potrivesc de parcă ar fi lipiţi cu Superglue....
După ce l-a scos din cursă pe ultimul candidat republican la preşedinţia Statelor Unite, Sarah Palin nu poate decât să-l ajute acum pe Trump, cei doi fiind un cuplu "de vis" pentru conducerea Americii.
Vă prezint această analiză şi vă încurajez să vă delectaţi cu filmuleţul în întregime, nu doar pentru amuzament, ci mai ales pentru că Trump chiar este în topul celor care pot conduce S.U.A. în curând. Acesta stă foarte bine în sondaje, iar tendința este de creştere şi nu de scădere.
Adevărul despre ascensiunea celor doi
În infinitatea de remarci onomatopeice ale doamnei Palin se ascund însă şi adevăruri: saturarea populaţiei americane de familiile care îşi lasă moştenire conducerea statului, de jocurile de putere, birocraţia şi impotenţa aleşilor, care au netezit drumul unor personaje demne de Kafka, precum Trump sau Palin. Nu este "meritul" lor că au asemenea priză la public, deoarece în alte campanii ar fi fost personaje periferice, însă impotenţa, corupţia, ignoranţa şi populismul au ocupat cu totul Senatul şi Congresul, trezind în americanul simplu un sentiment de oboseală în raport cu clasa politică americană. Astfel, deşi S.U.A. se află pe creştere economică şi are un şomaj scăzut la un minim istoric, totuşi, alegătorul american simte nevoia unei schimbări de paradigme politice. Excentricitatea lui Trump, Sanders şi Palin atrage publicul american nu prin credinţa în vreo ideologie sau program al acestora ci, mai degrabă, este un gest de protest faţă de jocurile de putere netransparente de la Washington.
Risc enorm pentru omenire: Putin vs. Trump
Cum a scris un senator american în cartea sa "Breach of trust. How Washington turns outsiders in insiders", odată aleşi, politicienii americani se concentrează prea mult pe jocurile de putere şi prea puţin pe nevoile americanilor de rând. Acest lucru este valabil peste tot, veţi spune. Da, dar S.U.A. este, în acest moment, singura mare putere a lumii, securitatea României şi a jumătate din planetă depinzând de persoana care va ocupa funcţia de Preşedinte al S.U.A.
Motiv pentru care eu voi urmări atent alegerile din S.U.A., urmând a analiza efectele acestora asupra României şi securităţii globale, în funcţie de profilul preşedintelui dintre candidaţii cu şanse.
Epidodul din IOWA este doar un exemplu de început pentru a ilustra cât de mare este riscul pentru omenire astăzi. Această imagine ar trebui să îngrozească “establishmentul” vizibil şi invizibil de la Washington şi să producă un Preşedinte care să înţeleagă câtuşi de puţin politica externă. La final vă prezint o posibilă imagine, pornind din Iowa, care pe mine ma îngrozeşte: Vladimir Putin, conducătorul Rusiei şi Donald Trump, conducătorul Americii!!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News