PROTEST în PIAȚA VICTORIEI vineri. Oana Lovin și Dan Chitic scot lumea în stradă / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Protest împotriva legii privind carantina și izolarea! Oana Lovin și Dan Chitic sunt printre cei care merg la manifestul de vineri, ora 18.00, care va avea loc în Piața Victoriei.

Proiectul de lege privind carantina și izolarea nu va fi adoptat vineri de Senat, așa cum intenționau inițial social democrații. După ce legea a fost adoptată de Camera Deputaților, proiectul va fi dezbătut vineri în Comisiile din Senat, urmând ca sâmbătă legea să intre în plen.

Oana Lovin, celebră pentru ridicarea sparanghelului în Piața Victoriei, și avocatul Dan Chitic sunt împotriva acestei legi, motiv pentru care au anunțat că vineri, de la ora 18.00, vor ieși în stradă.

”Urmează să se instaureze dictatura sanitar-veterinară... sanitar-veterinaă pentru că se aplică animalelor... noi am decăzut demult din statul de om. Suntem niște biete oi care behăie a pagubă. Niște miorițe...”, a zis Oana Lovin.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul privind carantinarea şi izolarea, după ce Comisia juridică a dat un raport favorabil, cu mai multe amendamente convenite şi în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri.

Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

Vineri, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunţat că proiectul va intra în cursul acestei zile în dezbaterea Comisiei juridice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel