Protest în Piața Victoriei. ”Este inadmisibilă şi sfidătoare nepăsarea cu care Guvernul tratează cele două sectoare de activitate”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Protest organizat de Consiliul National al Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din Romania - 'Columna', in Piata Victoriei / Foto: Agerpres
Protest organizat de Consiliul National al Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din Romania - 'Columna', in Piata Victoriei / Foto: Agerpres
Marți, între orele 11:00 și 13:00, Federația Columna-SCOR va organiza un miting de protest în Piața Victoriei din București. La acest miting sunt așteptați peste 2.000 de angajați din Administrația Publică și Asistența Socială, aceștia exprimându-și nemulțumirea față de impactul proiectului de Ordonanță de Urgență referitor la restructurarea sistemului bugetar.

"În sistemul de Asistenţă Socială sunt peste 12.000 de posturi vacante, care nu au fost ocupate din cauza salariilor neatractive oferite de sistem şi din vina Guvernului care a blocat aceste angajări prin Ordonanţă de Urgenţă. În ciuda acestor fapte, toate controalele efectuate în centrele de Asistenţă Socială din ultima perioadă au trasat ca măsură urgentă angajarea de personal. În cele două întâlniri avute la Guvern, am reiterat inclusiv discuţiile anterioare referitoare la efectele benefice ale renunţării la aceste măsuri, atrăgând atenţia că, prin desfiinţarea tuturor posturilor vacante, se creează premisele apariţiei "azilelor groazei" şi în sistemul public de Asistenţă Socială", susţin reprezentanţii federaţiei sindicale.

Aceştia precizează că pentru Administraţia Publică, Guvernul propune disponibilizări masive şi desfiinţarea unor instituţii esenţiale, pe motiv că au sub 50 de salariaţi, aruncând în nesiguranţă soarta a mii de salariaţi în ceea ce priveşte viitorul şi plasând în incertitudine modul în care cetăţenii vor avea acces la noile servicii publice reorganizate şi ineficiente.

Pe de altă parte, activitatea comunelor va fi paralizată în integralitate, întrucât, prin dispariţia funcţiilor de conducere intermediare, vor fi condamnate să funcţioneze ca nişte armate formate numai din generali şi soldaţi, nemaiexistând ierarhie pe planul managementului instituţional.

"Este inadmisibilă şi sfidătoare nepăsarea cu care Guvernul tratează cele două sectoare de activitate, refuzând constant să primească orice fel de argumente, bazate pe date reale, venite din cele două sisteme, care cu siguranţă vor intra în colaps şi vor oferi servicii de proastă calitate prin lipsa acută a personalului. Prezenţa noastră în piaţă, a sindicatelor care reprezintă angajaţii Asistenţei Sociale din 22 de judeţe, respectiv salariaţii din peste 1.500 de comune din România, va fi argumentul Federaţiei Columna - SCOR în faţa Guvernului, pentru a schimba acest proiect de ordonanţă a "disciplinei economico-financiare", au transmis reprezentanţii federaţiei sindicale, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel