Protest AUR în 2 octombrie, cu invitații livrate prin Poșta Română. Un eșec anunțat de George Simion
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ce mai primim prin Poșta Română? Fluturași despre protestul AUR, dar fără asumare politică. 

Partidul AUR organizează un protest în Piața Universității, duminică, 2 octombrie. Informația a fost livrată și de Poșta Română, care nu a întârziat, prin poștașii plătiți, să aducă anunțurile în cutiile poștale. 

De pe site-ul Poștei Române, aflăm că livrează și astfel de servicii: ”Trimiteri interne, constând în materiale de reclamă, marketing sau publicitate, marketing politic sau publicitate electorală (fluturaşi, flyere, pliante, cataloage, broşuri)”.  Așa a ajuns, probabil, ca anunțul despre protestul de duminică să fie livrat, pe repede înainte, de poștași. 

În timp ce (aparent) plătește pentru astfel de servicii, AUR se laudă că: 

”1. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este unica formațiune politică din România, finanțată exclusiv din contribuțiile voluntare ale membrilor săi de partid. AUR nu are în spatele său oligarhi sau afaceriști abonați la contracte cu statul.

2. AUR nu a primit și nu va primi nici un ban din afara României, nici din est, nici din vest, nici „cu sacul”, nici prin intermediul a tot felul de asociații și fundații străine, care vor doar să subjuge și mai mult pe români.

3. AUR este unicul partid din România care a renunțat benevol la subvenția de stat”. 

Dar de unde vin banii? 

Datele din 2021 arată că cel mai mare donator către AUR a dat 20.000 de lei partidului. Pe locul 7, vorbim deja de sume sub 7.000 de lei. Și totuși, se pare că AUR a strâns în 2021, conform informațiilor vehiculate în spațiul public, nu mai puțin de 1,66 milioane de lei.

Afișele primite prin Poșta Română, care, vedem mai sus că oferă servicii de marketing politic, tip fluturaşi, flyere, pliante, sunt fix aceleași care au împânzit Bucureștiul de câteva zile, unele complet neasumate. Nu au însemnul AUR, nici invitația politică, deși, cu toții știm, că partidul, prin reprezentanții lui, promovează respectivul protest. Astfel, neasumat fiind, s-ar putea spune că ”e o simplă coincidență”. De zi, de loc și de oră. 

Simion acuză că sunt boicotați

George Simion spunea, într-un video transmis miercuri seară, că-n fiecare zi vin ”atacuri și atacuri să vă descurajeze să veniți la protest, să vă duceți în alte locuri ca protestele să fie dezbinate”, acuza el. ”Pregătim de o lună de zile protestul din Piața Universității cu deplasare până în Piața Victoriei. La început, când l-am anunțat, erau mulți care boicotau prezența la protest, de ce trebuie 2 octombrie, de ce trebuie să veniți când vă cheamă Simion. Protestul va fi unul cu o prezență masivă. Zeci de mii de oameni vor fi în stradă, pe 2 octombrie. Sau cel puțin zeci de mii de oameni voiau să fie în stradă pe 2 octombrie, așa că au început operațiunile de manipulare, operațiunile de descurajare, protestele organizate în alte părți, ca să nu strângă lumea în Piața Universității”, acuză el, ceea ce ar putea fi un eșec anunțat al protestului, așa explicându-se și disperarea de a livra informația prin orice mijloace, pentru a asigura o prezență sporită. 

Citește și: EXCLUSIV  AUR, protest pe 2 octombrie. Manevră riscantă pentru George Simion

Dana Budeanu - George Simion, confruntare despre protestul din 2 octombrie: După ce ieșim în stradă, ce se întâmplă pe 3 octombrie? / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel