Protest al taximetriștilor în fața Parlamentului. Ce nemulțumiri au oamenii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Protest al taximetriștilor în fața Parlamentului. Ce nemulțumiri au oamenii / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Protest al taximetriștilor în fața Parlamentului. Ce nemulțumiri au oamenii / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Taximetriștii protestează în fața Parlamentului. 

Astăzi, 29 ianuarie 2024, în intervalul orar 06.00-15.00, Asociaţia Şoferilor de Taxi București-Ilfov organizează un protest în parcarea din Piaţa Constituţiei.  Lor li se vor alătura și colegi din alte orașe. La această oră în fața Parlamentului s-ar afla peste 100 de mașini.

500 de persoane și 500 de autoturisme au primit autorizație din partea Primăriei Capitalei pentru a participa la protest.  Totodată, taximetriștii din Craiova au plecat, în această dimineață, spre București, pentru a-și sprijini colegii din Capitală. Este vorba despre aproximativ 60 de mașini și mai mulți șoferi care vor protesta în Piața Constituției alături de șoferii bucureșteni.

Ce nemulțumiri au oamenii

"Sunt nemulțumiri legate de platformele de ridesharing și modul în care acestea sunt fiscalizate, practic modul în care ele câștigă bani în comparație cu taximetriștii normali. Sunt nemulțumiți de un aviz care a fost dat de către autorități. Practic ei spun că platformele de ridesharing trebuie să fie platforme înregistrate în România, însă cele mai multe dintre ele sunt înregistrate în alte țări din Europa și acest lucru nu ar fi corect, spun ei, pentru că astfel banii nu rămân în țara noastră.

Mai mult decât atât, vorbim și despre modul în care se obține licența de taximetrie, spre deosebire de modul în care o persoană poate ajunge șofer pe o platformă de ridesharing, reușind asta mult mai ușor. De asemenea, știm că numărul taximetriștilor este limitat, pot fi doar 4 la mia de locuitori, pe când șoferii de pe platformele de ridesharing sunt nelimitați. Se vorbește și despre acel tarif dinamic. Știm că atunci că când vorbim despre platformele de ridesharing se poate schimba tariful chiar și în timpul cursei dacă se aglomerează orașul. La taxi nu este la fel, există un tarif fix. Acestea sunt nemulțumirile taximetriștilor care au venit în Piața Constituției", a relatat Ana Ciuvică, corespondent Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel