PROTEST 19 SEPTEMBRIE. ATENȚIE MARE! Ei sunt oamenii care promovează protestul ”anti-botniță”. Ce NU spune nimeni
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sâmbătă, 19 septembrie, se anunță un protest în Piața Universității. Oamenii vor să iasă în stradă pentru a se opune ca elevii să poarte mască la școală. De altfel, protestul se numește ”Fără botniță și fără cuști” în școli.

Dar cine sunt oamenii care distribuie masiv evenimentul anunțat pe Facebook? În primul rând, promotoarele sale sunt niște femei care nu au copii. Niște oameni care nu au copii nu știu mai bine decât cei care au copii ce simte un elev când poartă mască. Am vorbit și eu cu câțiva părinți care mi-au zis că ai lor micuți nu au nicio problemă să poarte mască. ”Mai rău facem noi părinții, dar ei nu se plâng, chiar li se pare un joc faza cu purtatul măștii!”, mi-a spus o mămică a unei fetițe eleve în clasa întâi.

Sau mai am un exemplu. Adele Chirică, mama unui copil de 13 ani, bolnav de o formă rară de epilepsie, Dravet, știe mai bine decât oricine cum este cu purtatul măștii. ”L-aș culca cu masca pe Dav numai să fie el bine”, spunea Adele Chirică. ”Eu înțeleg că nu este nici comod și nici plăcut pentru nimeni, mai ales pentru copii. Însă masca nu omoară pe nimeni. Și nici nu îngrădește dreptul la viață. Boala, însă, da. Copiii de pe oncologie poartă măști fără să se plângă vreodată. E o situație pe care nu și-o dorea nimeni. Însă trebuie să ne protejăm pe noi și pe copiii noștri. Eu sunt pentru mască, mai ales că pe mine masca m-a salvat și datorită ei am ieșit negativ la test. Nu înțeleg și sunt împotriva acelor pereți de plastic. Asta mi se pare o aberație, aerul oricum circulă pe deasupra, iar copiii au mască și sunt supravegheați”, a spus, pentru DCNews, Adele Chirică. Citiți aici articolul integral.

Pe lângă femeile fără copii care vor ele să salveze planeta de măști și cuști, mai sunt și anti-vacciniștii. Ei nu vor absolut nimic: nici vaccin, nici mască, nici plexiglas. Păi ce dacă? Să se ferească copilul de boli cu coada-șoaricelului și ceai de mușețel. Ce tot atâta vaccinare și mască?... Desigur, mă refer la acei anti-vacciniști care aleargă, în lacrimi, la doctor dacă copiii lor ajung în vreo ultimă fază de boală. De altfel, din cauza lor, a antivacciniștilor avem o epidemie națională care ucide. Peste 20.000 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în România până în prezent, de la debutul epidemiei, dintre care 64 de decese, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii, se arată pe site-ul INSP. 

Mai sunt și ultrareligioșii care anunță protestul pe toate grupurile cu subiecte de ortodoxie. Pe ei doar Dumnezeu îi mai poate salva... de ei. Din fericire, sunt foarte mulți credincioși care poartă mască și nu au nicio problemă să stea la slujbă ”neoxigenați”. Poți să crezi în Dumnezeu, dar și-n mască. Mulți medici se închină înainte de o operație, așa că știința și credința pot merge mână în mână.

Să privim partea bună: foarte mulți părinți au înțeles că masca este singura modalitate de a-și proteja copiii și nu-i învață pe micuți să o dea jos, iar aceștia din urmă sunt mult mai înțelepți decât adulții. ”Cu masca este puțin mai rău pentru că nu poți respira așa de bine, dar nu se întâmplă nimic, este mai bine decât să mori”, spunea o fetiță din Spania. 

Iar pentru oamenii care consideră că elevii cu ”botniță și cuști” vor deveni sclavii de mâine, i-aș întreba de ce nu sunt atât de revoltați când ai lor copii stau până noaptea pe Internet și ajung să poarte ochelari de zece dioptri în clasa a treia. Sau i-aș întreba de ce nu sunt atât de revoltați când văd că ai lor copii mănâncă atât de mult la fast-food încât ajung obezi. Sau i-aș întreba de ce nu sunt la fel de revoltați când ai lor copii nu iau nici notă de trecere la evaluarea națională. Abia când nu iei capacitatea, la final de clasa a opta, riști să ajungi sclavul de mâine... nu dacă porți ”botniță”. Dar desigur... o hârtie agățată pe urechi îngrădește libertatea copiilor...

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel