Protejarea mediului: Taxă specială turiştilor străini
Noua Zeelandă impune o taxă specială turiştilor străini, pentru protejarea mediului.
Autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat joi că vor introduce o taxă specială pentru turiştii străini, în cadrul eforturilor de protejare a mediului, afectat de creşterea numărului de vizitatori, transmite DPA. Pentru prima dată, ministerele Mediului şi Turismului şi-au unit eforturile pentru a prezenta o strategie comună de turism.
Începând din octombrie, o taxă de 35 de dolari neo-zeelandezi (23 dolari SUA) va fi impusă turiştilor străini, la sosirea în ţară. 'Patrimoniul cultural şi natural al Noii Zeelande este în centrul industriei noastre turistice şi identităţii naţionale. Trebuie să construim o industrie sustenabilă a turismului, care să protejeze şi să îngrijească acest patrimoniu pentru generaţiile viitoare', a afirmat ministrul Mediului, Eugenie Sage.
Venituri de 80 de milioane de dolari
Turismul este unul dintre pilonii economiei Noii Zeelande, iar Guvernul de la Wellington estimează că noua taxă ar urma să genereze venituri de 80 de milioane de dolari neo-zeelandezi, fonduri care vor fi împărţite în mod egal pentru lucrări de infrastructură şi măsuri de protejare a mediului. În Noua Zeelandă, o ţară cu 4,9 milioane de locuitori, au sosit anul trecut 3,8 milioane de turişti străini, iar numărul acesta ar urma să depăşească cinci milioane până în 2025. 'Deoarece numărul vizitatorilor străini creşte, trebuie să ne asigurăm că industria turismului ne va ajuta să rezolvăm cele mai semnificative provocări legate de conservarea mediului, inclusiv schimbările climatice şi pierderea habitatului pentru anumite specii', a declarat Sage.
Taxa anunţată de autorităţile din Noua Zeelandă vine într-un context în care locuitorii din mai multe destinaţii turistice de top din întreaga lume sunt nemulţumiţi de consecinţele numărului mare de turişti, care dau un impuls semnificativ economiei locale, dar cresc şi costul vieţii. Localnicii se plâng de faptul că nota de plată pentru transportul public sau curăţenia locurilor frecventate de turişti sunt achitate de contribuabili, în timp ce creşterea preţurilor la locuinţe afectează locuitorii din Barcelona sau Veneţia.
Citește și: Turism în România. Topul destinaţiilor de vacanţă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News