Protecția Consumatorilor a închis 3 magazine Profi din București pentru 6 luni. Amenzi contravenţionale în valoare de 144.000 lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au decis închiderea, pentru o perioadă de cel mult şase luni, a trei magazine aparţinând retailerului Profi şi au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 144.000 lei operatorului comercial, în urma unor controale derulate marţi în şapte magazine situate în sectoarele 2, 3, 4 şi 6, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

'Pare că gradele de comparaţie în activitatea magazinelor aparţinând unora dintre cele mai mari lanţuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenţi! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă, aceeaşi palmă cu care aceştia încasează, dar nu reinvestesc atât cât ar trebui. Apreciem investiţiile făcute de ei, dar curăţenia ţine de bunul simţ comercial al fiecărui operator economic din domeniu', a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Măsuri complementare 

Potrivit autorităţii, la amenzile contravenţionale în valoare de 144.000 lei s-au adăugat măsuri complementare, precum: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate (pentru şase unităţi) şi închiderea temporară pe o durată de cel mult 6 luni pentru trei magazine.

Printre cele mai importante abateri de la legislaţia în vigoare constatate de către comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov sunt precizate comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice şi lovituri mecanice, comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale de consum depăşită, utilizarea unor spaţii de depozitare igienizate necorespunzător, comercializarea, în zona Gastro/Grill, a unor produse fără elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data-limită de consum.

De asemenea, alte abateri au constat în utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere neigienizate şi depreciate, identificarea unei temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă şi masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade Celsius, la masa caldă şi +10,8 grade Celsius, la cea rece, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare şi de ambalaje, cu vopsea exfoliată şi cu scurgeri de lichide.

Gândaci morţi, pavimentul era depreciat şi igienizat necorespunzător

De asemenea, lângă rafturile cu produse au fost găsite, pe pardoseală, gândaci morţi, pavimentul era depreciat şi igienizat necorespunzător, au fost descoperite zone din tavan cu infiltraţii şi mucegai, cuptoare electrice şi friteuze neigienizate. Totodată, a fost identificată comercializarea unor produse congelate cu acumulări de gheaţă în ambalaj şi arsuri de congelare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel