Proprietara chineză a unui blog, condamnată la patru ani de închisoare pentru difuzare de literatură cu conţinut homosexual
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O scriitoare chineză care deţine un blog a fost condamnată la patru ani de închisoare după ce a publicat şi a vândut 'în mod ilegal' cărţi ce conţineau scene erotice homosexuale, informează marţi mass-media locale citate de EFE.

Scriitoarea Tang a fost condamnată pentru 'operaţiuni comerciale ilegale' care au afectat piaţa, potrivit surselor. În afară de scriitoare, alţi doi proprietari ai unui magazin de pe populara platformă de comerţ electronic Taobao au fost condamnaţi la pedepse de trei ani şi jumătate de închisoare, în timp ce administratorii unui centru de tipărire au primit o condamnare de doi ani şi jumătate de închisoare.

Tang a fost arestată în decembrie 2017 de poliţia din Wuhan, după ce a publicat şi a vândut romane considerate ilegale, deoarece nu primiseră avizul agenţiilor guvernamentale şi nu aveau număr de înregistrare. Potrivit mediilor locale, cinci cărţi scrise de ea conţineau scene 'lascive' de sex cu conţinut homosexual. Autoarea ar fi câştigat astfel în total 1,18 milioane de yuani (171.000 de dolari sau 153.000 euro), un factor care, potrivit avocatului Xiaoquan, citat de ziarul Global Times, a fost determinant pentru sporirea pedepsei.

Deşi homosexualitatea este legală în China din 1997 şi a fost declasificată ca boală mintală în 2001, o amplă majoritate a chinezilor consideră această orientare drept o boală, în condiţiile în care comunitatea LGBT numără aproape 70 de milioane de persoane în China şi este lipsită de orice protecţie. De fapt, homosexualitatea este privită ca un act 'anormal' de legislaţia chineză, astfel încât autorităţile au adoptat diferite măsuri pentru cenzurarea materialelor cu conţinut gay.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel