Data actualizării:
Data publicării:

„Propaganda rusă“ a fost învinsă de NATO. Vasile Dîncu: Relocarea militarilor, un răspuns important dat Moscovei

Autor: Julia Pandi | Categorie: Politica
WhatsApp
Propaganda rusă fost învinsă de NATO. Vasile Dîncu: Relocarea militarilor, un răspuns important dat Moscovei / Sursă foto: Facebook Vasile Dîncu
Propaganda rusă fost învinsă de NATO. Vasile Dîncu: Relocarea militarilor, un răspuns important dat Moscovei / Sursă foto: Facebook Vasile Dîncu
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a explicat în această seară la Digi24 că NATO, prin trimiterea de noi trupe, a lovit puternic în propaganda rusă care a încercat să destabilizeze țările de pe flancul estic.

Invitat la Digi24, Vasile Dîncu a vorbit despre modul în care Alianța Nord Atlantică a reușit să combată propaganda rusă din țara noastră:

"României i se îndeplinește o cerere pe care o face încă din 2014, când președintele României a cerut asta, să se suplimenteze trupele de la flancul estic și să fie o prezență militară solidă. A cerut asta și România și Polonia și alte țări până acum. În al doilea rând, ca semnificație, este un răspuns important pe care NATO îl dă Rusiei, care vrea o curățare a flancului estic de toate influențele NATO.

Și mai este o chestiune importantă, de semnificație și psihologică, legată de propaganda Federației Ruse. A fost o propagandă puternică, care uneori pe social-media a câștigat descurajarea statelor din est spunând că NATO niciodată nu va sacrifica oameni, nu va apăra țările din estul și centrul Europei. Această prezență arată că NATO face promisiuni și este un semn de încurajare pentru opinia publica din România, Polonia și alte state europene, că nu suntem singuri și avem sprijinul Alianței. Tot propaganda Federației Ruse a arătat în ultima vreme că există disensiuni între UE și NATO", a explicat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, la Digi24.

VEZI ȘI: Dîncu, despre relocarea de trupe americane în România: O mișcare pragmatică față de cererile aberante ale Rusiei

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a vorbit despre relocarea a 1.000 de militari americani pe teritoriul României

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a fost invitat la News Hour by CNN, la Antena 3, unde a vorbit despre relocarea a 1.000 de soldați americani pe teritoriul României:

„Această solicitare nu este una nouă, ci face parte din ceea ce, după Anexarea Crimeei, toate statele de pe Flancul Estic au cerut. Săptămâna trecută am avut o discuție cu omologul meu american, Lloyd Austin, am discutat foarte multe detalii despre această decizie care urma să se ia și evident că ne bucurăm să auzim de asta.

Nu este legată neapărat de o înrăutățire a situației de la granița Ucrainei, nu este o mișcare tactică, ci este o mișcare pragmatică în care este vorba nu doar de a răspunde unei cereri de securitate, ci și a răspunde pragmatic și direct la cererile aberante ale Federației Ruse, acelea de se construi aici o zonă-tampon sau o zonă de influență din care să lipsească NATO.

NATO a vrut să arate că nu își vor retrage efectivele de aici, ba din contră, vor îmbunătăți această prezență cu rol 100% defensiv.“, a spus Vasile Dîncu.

Dîncu, despre declarația lui Putin referitoare la lansatoarele de rachete

„Planul este să ne asigurăm pentru ceea ce este mai rău. Nu înseamnă că România se află în pericol în acest moment, dar înseamnă că România are încă o dovadă că în cazul unui posibil conflict este apărată. Este, de fapt, o fortificare, dincolo de mesajul direct pentru România, pentru români. Este și un mesaj puternic pentru Rusia că întreg flancul estic este unul de care NATO se preocupă și că apăra aceste populație“, a mai zis Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel