Promisiunea lui MRU: guvernele Boc vor arăta minunat. Vezi cum
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
ungureanu11
ungureanu11

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a criticat, luni, devansarea datei la care bugetul de stat pe 2013 va fi înaintat Parlamentului, și a promis că Forța Civică va aplica bugetului, în dezbaterea parlamentară, o analiză severă, "care va face ca guvernele Boc să arate minunat".

"Proiectul de buget care a fost anunţat că va fi înaintat către Parlament pe 15 ianuarie va fi înaintat către Parlament cu o săptămână mai târziu, pe 21. În situaţia aceasta, cine umflă de fapt vacanţa parlamentară? Parlamentul este pregătit, cel puţin în ceea ce priveşte parlamentarii opoziţiei, să pornească oricând dezbaterea pe proiectele de lege pe care guvernanţii urmează să le adreseze către Parlament. Problema nu este a vacanţei parlamentare, ci a promptitudinii şi a seriozităţii cu care guvernanţii trimit proiectele de lege către Parlament. Opoziţia este pregătită oricum să lucreze", a avertizat liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu în cadrul unei conferințe de presă.

 Acesta a promis că FC va avea amendamente la proiectul de buget de stat pe anul 2013, iar critica va fi atât de severă încât guvernele democrat-liberale vor arăta minunat.

,,Critica pe care o vom face proiectului de buget va fi o critică aplicată pe modul în care bugetul va putea satisface exigenţele cetăţenilor şi ale mediului de afaceri din România. Nu va fi doar o critică de ordinul expunerii amendamentelor, care sigur are sensul ei în dezbaterea parlamentară, o vom amplifica la nivelul modului în care acest buget care va fi de o severitate care va face ca guvernele Boc să arate minunat. Urmează să acopere minimele aşteptări ale cetăţenilor. Avem deja ştiinţă de anumite capitole bugetare în care investiţii au fost coborâte la procente de neimaginat, şi ştim de asemenea foarte bine că primele capitole bugetare care au fost supuse reducerilor dramatice sunt ca de obicei şi spun din păcate educaţia şi sănătatea", a punctat senatorul FC, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel