Proiectul privind Farul vechi din Sulina, premiat de Uniunea Restauratorilor de Monumente Istorice
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 08 noi 2022, 11:46
WhatsApp
Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice din România a premiat proiectul „Punerea în valoare a potențialului istoric prin restaurarea și conservarea obiectivului Farul vechi din Sulina“, proiect implementat de Consiliul Județean. 

Jubileul Trienalei Naționale de Restaurare 2022 - Ediția a IX-a a avut loc săptămâna trecută, la Teatrul National „I.L. Caragiale“ din București. Premiul „Monumente din mediul urban și rural - Construcții civile“ a fost acordat antreprenorului pentru proiectul „Punerea în valoare a potențialului istoric prin restaurarea și conservarea obiectivului Farul vechi din Sulina“, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Tulcea.

Acest proiect este implementat de Consiliul Județean Tulcea, cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5: „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1: “Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural” – zona ITI DD. Obiectivul general al proiectului cu titlul „Punerea în valoare a potenţialului istoric prin restaurarea şi conservarea obiectivului Farul Vechi Sulina, judeţul Tulcea” este conservarea, protejarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural din judeţul Tulcea în vederea îmbunătățirii mediului urban. Obiectivele specifice vizează: valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale prin restaurarea punctului muzeal „Farul vechi din Sulina” sub aspect structural, funcţional şi arhitectural și includerea acestuia în circuitele turistice regionale, precum și creșterea numărului de vizitatori ai Farului Vechi din Sulina, respectiv creșterea numărului de turiști ai orașului Sulina și județului Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?