Proiectul privind declararea delfinilor persoane non-umane a fost respins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Propunerea deputatului independent, Remus Cernea , ca delfinii să fie declaraţi persoane non-umane şi să beneficieze de protecţie specială pe teritoriul României, a primit, luni, voturi negative din partea Comisiilor pentru Mediu şi pentru Administraţie publică din Senat.

Respectiva propunere a primit raport de respingere din partea senatorilor din Comisia pentru Mediu - șapte au votat "împotrivă", iar unul s-a abținut. Proiectul de lege a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Administraţie de la Senat şi din partea Consiliului Legislativ, iar punctul de vedere al Guvernului lipseşte din document, scrie Mediafax.

Senatorii din Comisia pentru Mediu au atras atenţia asupra faptului că acest proiect de lege nu va sta în picioare din punct de vedere legislativ şi l-au catalogat ca fiind "clar neconstituţional".

Vicepreşedintele Comisiei pentru Mediu, Doina Silistru, a arătat că există legislaţie pentru protecţia animalelor, pentru reglementarea activităţii de pescuit sau pentru protecţia rezervaţiilor naturale, iar cu acest proiect de lege "se merge prea departe".

De asemenea, senatorii au ţinut să precizeze că nu există reglementări pentru persoanele "non-umane", întrebându-se ce statut juridic au acestea.

Vezi și: Protestul lui Cernea privind parteneriatul civil, trimis la Comisie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel