Programe antidrog. Lazăr, mesaj ferm către Guvern şi autorităţile locale: Aveţi o obligaţie!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gigel Lazăr
Gigel Lazăr
Gigel Lazăr a vorbit, pentru cititorii DC News, despre mandatul de preşedinte al Federaţiei Neguvernamentale Antidrog, o structură nou înfiinţată care-şi propune să accelereze şi să susţină la nivel naţional programele antidrog. 

“După şapte luni s-a oficializat şi în instanţă 'naşterea' Federaţiei Neguvernamentale Antidrog! Federaţia are în componenţă trei organizaţii de bază, cu expertiză atât în programe alternative la consum cât şi de educaţie civică şi culturală. E vorba de Asociaţia Culturală Dracula, Un pas spre viitor şi CIADO.

Pe de altă parte, deja există la nivelul a 18 judeţe solicitările de afiliere a ONG-urilor care au desfăşurat miniprograme – că au spus oamenii că nu au avut nici resurse, nici personal – de afiliere la Federaţia Neguvernamentală Antidrog. CIADO va deveni, de departe, membră a Forumului Societăţii Civile din Comisia Europeană, precum şi din Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite.

Pe fond, va fi o trecere a patrimoniului de proiecte şi programe al CIADO, cât şi de afilieri pe plan internaţional al CIADO către federaţie. De asemenea, toate proiectele - inclusiv „Artă contra drog” care este marcă înregistrată – vor trece în patrimoniul federaţiei”, a explicat Gigel Lazăr.

Întrebat care este primul proiect pe care-l pregăteşte, acesta a spus: „Primul proiect este munca titanică pe care o ducem cu Guvernul de adoptare a Strategiei naţionale antidrog şi a Programului de interes naţional. Deşi ele trebuiau adoptate din octombrie anul trecut, MAI se află într-o derivă totală în sensul în care abia încep consultările. Iar asta îngreunează atât la nivelul autorităţilor locale şi centrale, lucrurile.

Federaţia a înaintat deja către toate primăriile reşedinţă de judeţ, inclusiv Primăria Capitalei şi primăriile de sector, dar şi către consiliile judeţene, obligaţiile pe care le au în aplicarea strategiei europene, respectiv strategiei naţionale antidrog”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel