Program Ziua Marinei 2023. Ce evenimente vor avea loc la malul mării pe 15 august
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Iată cum se va desfășura Ziua Marinei la Constanța, dar și în București.

Festivitatea de sărbătorire a Zilei Marinei Române va avea loc marți, 15 august, la Constanța, unde marinarii militari vor prezenta, după o absență de patru ani, Exercițiul demonstrativ „Forțele Navale Române 2023" pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei, anunţă Forţele Navale Române.

Programul va începe, cu câteva minute înainte de ora 10.00, cu primirea oficialităţilor, urmată de ridicarea Pavilionului, geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, după care se va intona Imnul de Stat al României şi se vor trage 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești. După alocuțiunile persoanelor oficiale și serviciul religios, vor fi lansate, în apa mării, ancore de flori în memoria eroilor marinari, care își dorm somnul de veci în adâncurile apelor.

Zeul Neptun își va face şi el apariția din largul mării, ca-n fiecare an, printr-o poartă de apă, asigurată de remorcherele multifuncționale „Vânjosul”, „Vârtosul” și „Voinicul”, pentru a da startul demonstrațiilor, odată cu salutul de deschidere a exercițiului executat de elicoptere și ambarcațiuni rapide, care vor purta drapelele României, Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene.

Minivacanţă de Sf. Maria

De la finalul anului 2022, guvernul a decis să facă punte în luna august, de Sfânta Maria. Sfânta Maria este an de an zi liberă legală, pe data de 15 august, deci zi liberă de la stat. Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului. Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel