Prognoza meteo. Toamnă blândă și însorită, dar nu foarte caldă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, ne anunță că săptămâna viitoare vor fi tot temperaturi de vară, de peste 25 de grade, conform celor prezentate la România Tv.

Săptămâna viitoare începe cu temperaturi de cel mult 27 de grade, mâine, luni, când va fi puțin mai răcoare decât astăzi când partea de vest și sud-vest a teritoriului, pentru că astăzi în zona Olteniei înregistrăm temperaturi de 31 de grade, a spus ea.

”Ce urmează săptămâna viitoare privind ciculația maselor de aer la nivelul Europei: Temperaturile, cel puțin în a doua parte a săptămânii, miercuri, joi, vineri, sâmbătă și posibil și duminică, vor atinge 30-31 de grade, după amiaza.”

Vremea pe Litoral

Spre deosebire de vremea extrem de frumoasă și caldă de sâmbătă, vom începe săptămâna cu 22 de grade în aer. Vor crește pe parcursul săptămânii viitoare temperaturile și acolo, dar apa mării la țărm nu va mai avea o temperatură foarte ridicată. Este posibil, dacă există cineva care dorește să petreacă această săptămână în zona Litoralullui, să aibă parte de o toamnă blândă și însorită, dar nu foarte caldă.

Temperaturile se vor situa în orele amiezii - cele mai ridicate valori - în jurul a 30-31 de grade cu mențiunea că diminețile se mențin destul de răcoroase. Diferențe foarte mari între ce se va înregistra dimineața la ora 6 și ceea ce vom înregistra la orele prânzului: de 10-12 grade în partea de sud și de vest a țării, chiar temperaturi mai coborâte de 10 grade în zonele depresionare în partea de nord a țării, cel puțin în primele trei zile.

Fără ploi

În tot acest context vorbim de foarte puține precipitații. Distribuția precipitațiilor arată că în zona Europei o să atingă la începutul săptămânii, luni - marți, zona arhipelagului britanic ceea ce a fost uraganul Helen, care acum este retrogradat la stadiul de furtună tropicală, pentru ca să devină zilele următoare un ciclon extra tropical, a fost prognoza pe săptămâna viitoare a Gabrielei Bancilă, meteorolog ANM.

Vezi și: ANM, prognoza meteo. Vremea în următoarele patru săptămâni



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel