Profitul anual al Jumbo a crescut cu 7,8%, datorită succesului din România
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Jumbo, cel mai mare retailer de jucării din Grecia, a raportat un avans de 7,8% a profitului net în anul financiar ce s-a încheiat la 30 iunie 2019, datorită creşterii rapide a afacerii din România, transmite Reuters, citează Agerpres.

Retailerul, care are 52 de magazine în Grecia şi încă 27 în România, Bulgaria şi Cipru, a raportat un profit anual net de 162,9 milioane de euro (179,27 milioane de dolari), de la 151,10 milioane de euro în precedentul an fiscal.

Vânzările au urcat cu 8,2% în trimestrul doi din 2019, depăşind estimările Jumbo privind un avans anual al vânzărilor de 5%.

Compania va majora cu 20% nivelul dividendelor în anul financiar care s-a încheiat la 30 iunie 2019 şi va continua să facă asta în următorii doi ani. Jumbo va plăti dividende totale de 0,47 euro per titlu, faţă de 0,39 euro pe acţiune în precedentul an fiscal.

În ultimii ani, afacerile Jumbo din România au înregistrat o creştere rapidă, iar compania a anunţat că până anul viitor va deschide două noi unităţi în România şi încă două în Grecia şi Cipru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel