Profil al Reginei Elisabeta a II-a, creat cu un avion - imaginea în articol
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto: captură video The Guardian
foto: captură video The Guardian
Un pilot din Marea Britanie a creat profilul Reginei Elisabeta a II-a cu ajutorul avionului său. 

Amal Larhlid, pilot din Londra, a zburat peste 250 mile nautice pentru a putea crea acest profil. Întreaga operaţiune a durat două ore şi a fost dusă la sfârşit cu un Piper PA-28. Scopul acestui zbor a fost strângerea de bani pentru Hospice UK. Călătoria, înregistrată pe Flight Radar, a format un portret din profil de 105 km înălţime şi 63 km lăţime. 

"Ea a fost o inspiraţie pentru multe generaţii, s-a devotat funcţiei timp de 70 de ani. Va fi mereu în inimile noastre, aşa cum vor fi toţi apropiaţii noştri care ne-au părăsit", a scris Larhlid, conform BBC

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de BBC News (@bbcnews)

Saci de scrisori au sosit la Palatul Buckingham, după moartea Reginei Elisabeta 

Peste 50.000 de scrisori şi mesaje de condoleanţe trimise de public după decesul şi funeraliile reginei Elisabeta a II-a au ajuns la Palatul Buckingham, relatează sâmbătă dpa.

Familia regală a primit saci plini cu corespondenţă de la persoane care au dorit să transmită condoleanţe membrilor casei regale britanice.

Pe 19 septembrie - ziua funeraliilor reginei Elisabeta a II-a - regele Charles al III-lea şi familia sa au fost fotografiaţi arătând emoţionaţi, iar zeci de mii persoane au umplut străzile din Londra şi Windsor pentru a asista la trecerea cortegiului funerar.

A doua zi după funeralii, cantitatea zilnică de corespondenţă a fost de 6.500 de scrisori - dintr-un total de peste 50.000 primite, a anunţat Palatul Buckingham.

Fotografii realizate la Palatul Buckingham la începutul acestei săptămâni arată cum unele dintre miile de scrisori sunt deschise de membrii echipei palatului regal însărcinată cu corespondenţa.

Pe o carte poştală fusese scris mesajul "ne gândim la tine" deasupra unei coroane şi multe scrisori au fost adresate personal noului monarh "Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea".

Palatul Buckingham a precizat că toate scrisorile sunt citite cu atenţie şi vor fi trimise răspunsuri, pe măsura ce mica echipă însărcinată cu corespondenţa procesează miile de mesaje trimise regelui, reginei consoarte şi altor membri ai familiei regale, relatează Agerpres. 

 Cauza morții reginei Elisabeta. Ce spune certificatul de deces

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit de "bătrâneţe", la vârsta de 96 de ani, potrivit certificatului său de deces publicat joi, relatează AFP şi Reuters.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic, a decedat pe 8 septembrie la ora 15:10 (14:10 GMT), conform documentului publicat de Arhivele Naţionale ale Scoţiei. Suverana a murit la reşedinţa ei privată din Balmoral.

Palatul Buckingham a publicat un comunicat în jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei şi că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30.

Certificatul arată că decesul reginei a fost înregistrat de fiica ei, prinţesa Anne, pe 16 septembrie.

Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier. CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel