Urmărește emisiunea live
Profețiile Sfântului Malachia despre cei 112 papi și Sfârșitul Lumii
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Născut în 1094, în Armagh, Irlanda, Sfântului Malachia i se atribuie multe miracole, dar lucrul pentru care este cel mai mult amintit este darul său pentru profeţii. Malachia şi-a anunţat cu exactitate atât ziua cât şi locul morţii sale, care a avut loc la Roma.

Între profețiile lui Malachia, cea mai renumitǎ este cea referitoare la Papi. A fost canonizat de Papa Clemente al III- lea, în 6 Iulie 1190. Este celebrat în data de 3 noiembrie, precizează jurnalul.ro.

 Profeţia Papilor, cum este numită, este alcătuită din 112 fraze scrise în limba latină, care descriu toţi capii Bisericii Catolice, începând cu Papa Celestin al II-lea (ales în 1143) şi terminând cu urmaşul Papei Benedict al XVI-lea.Profeţia datează din Evul Mediu, cuprinzând, de fapt, o listă de scurte sentinţe profetice incredibil de exacte, despre o înşiruire de 111 Papi care urmau să ocupe începând cu anul 1130, scaunul Sfântului Petru, şi, în final, descrierea ultimului Papă, care va fi martorul Apocalipsei. Potrivit profeţiei, distrugătorul Romei este numit Petre Romanul, Petrus Romanus. Se pare că, în timp, profeţiile s-au tot împlinit şi teama ori superstiţiile sunt cele care nu au lăsat, de-a lungul timpului, niciun suveran pontif să îşi aleagă, după ce a urcat pe scaunul pontifical, prenumele de Petru.

Manuscrisul său a rămas neștiut în arhivele de la Vatican până în anul 1590. Un călugar dominican - Arnold de Wion - l-a descoperit și publicat și a pretins că, dupa ce Papa Inocențiu al II-lea l-a citit și l-a aprobat, l-ar fi închis în arhivele Vaticanului, unde a ramas neatins cinci secole. Profețiile - avand drept scop identificarea trăsăturii determinante a papilor care se vor succeda din vremea sa până la sfarsitul lumii - conâin scurte motto-uri latine referitoare la 112 papi, ale căror pontificate acoperă o perioada de 900 de ani.

Iată lista ultimilor papi din profețiile Sfântului Malachia:

110. De labore solis – Ioan Paul al II-lea (1978 - 2005) - Karol Wojtyła pare că este deja cunoscut ca primul papă polonez. Mottoul cu care este profetizat el ar putea să se refere la una din aceste trei evenimente: concomitent cu nașterea sa a fost și o eclipsă de soare; faptul că provine dintr-o țară din est (levante del sole); spune activitatea sa imensă și pelerinajele sale apostolice pe toată fața pământului (întocmai ca soarele).

111. De gloria olivae – Benedict al XVI-lea (2005 – 2013) - Bavarezul Joseph Ratzinger, care a succedat lui Carol este desemnat de profeție ca fiind „de gloria olivae”. Interpreții au căutat să scoată în evidență o legătură între papa Benedict și ordinul Olivetan: Cardinalul Ratzinger și-a ales numele papal după Sfântul Benedict din Nursia, fondatorul ordinului Benedictin, una din ramurile acestui ordin fiind Olivetii. Alți interpreți scot în evidență faptul că Benedict al XVI-lea a fost ales papă la scurt timp după Duminica Floriilor.

112. Petrus Romanus - Papa Francisc (Jorge Mario Bergoglio) (2013 - prezent). Pentru ultimul papă numele este cât se poate de sugestiv: Petru a fost primul pontif, un alt Petru va fi ultimul pontif. Acestuia "Profeția lui Malachia" nu i-a dedicat doar un simplu motto, dar câteva versuri în limba latină: In persecutione extrema sacrae romanae ecclesiae sedebit Petrus romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus; quibi transactis, civitas septis collis diruetur, ed Judex tremendus judicabit populum suum. Amen. A căror traducere este: În timpul ultimei persecuții a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru romanul, care-și va păstori turma printre foarte multe suferințe (încercări); iar când aceste încercări se vor sfârși, orașul celor șapte coline va fi distrus, și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel