Profesorul Alexandru Nedelea, interviu despre Cascada Bigăr
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 10 iun, 16:39
WhatsApp
Prof. Alexandru Nedelea, decanul Facultății de Geografie de la Universitatea din București, vine la DCNewsTV pentru un interviu despre Cascada Bigăr. 

Joi, 10 iunie, prof. Alexandru Nedelea, decanul Facultății de Geografie de la Universitatea din București, este invitat la interviurile DC News. Subiectul principal, Cascada Bigăr.

Emisiunea este transmisă joi, 10 iunie 2021, de la ora 17:00, pe DC NEWS, DC NEWS TV, dar şi pe paginile de Facebook şi Youtube ale acestora.

Urmăriți DC NEWS și DC NEWS TV pentru cele mai importante informații după prăbușirea Cascadei Bigăr. 

G Ad:

Context

Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni, în jurul orei 18.00, din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebbok Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate.

Marcel Vela cere soluții pentru reconstrucția Cascadei Bigăr

Să găsim, împreună, o soluție pentru un proiect național de restaurare și reconstrucție pentru cascada Bigăr, un simbol național care a făcut o așa mare cinste României și care este atât de iubit de turiștii români, dar și străini, este apelul lui Marcel Vela, scrie Mediafax. 

„Caraș-Severinul plânge...Cascada Bigăr din Munții Banatului, declarată în anul 2013 de site-ul american The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, a căzut în această seară în râul Miniș”, scrie pe Facebook Marcel Vela.

El amintește că stânca de travertin, plină de mușchi și plante unice, „peste care se prelungea plângând cu nestemate de cristal Izbucul Bigăr, s-a prăbușit sub povara propriei frumuseți”.

„Pentru că Natura ne arată zilnic exemplul de a trăi frumos și ne zâmbește mereu prin fiecare floare, fac un apel către toți factorii responsabili din Ministerul Mediului, Apelor ș Pădurilor, o chemare către toți iubitorii de Natură, dar și un apel către toți Compatrioții: Haideți să găsim, împreună, o soluție pentru un proiect național de restaurare și reconstrucție pentru acest monument natural, un simbol național care a făcut o așa mare cinste României și care este atât de iubit de turiștii români, dar și străini”, încheie Vela.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro