Profesorii, scrisoare deschisă către Orban: Din cauza LIPSEI de personal, școlile RISCĂ să devină focare Covid-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care atrage atenția asupra faptului că școlile se confruntă cu o lipsă acută de personal.

Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care susține că, în contextul pandemiei, în învățământ ar fi nevoie de o suplimentare mai mare a numărului de angajați, nu doar doar plusul de 500 de cadre didactice, prevăzut deja printr-o hotărâre de guvern, scrie Edupedu.ro.

" Din cauza lipsei de personal, școlile riscă să devină focare COVID-19. Potrivit unei analize realizate de FSE „SPIRU HARET“ la nivelul a 25 de județe și al municipiului București, pe baza datelor primite de la organizațiile teritoriale și de la inspectoratele școlare, ar fi nevoie de circa 29.000 de cadre didactice și peste 8.600 de alți salariați – personal didactic auxiliar și nedidactic. Raportat la aceste cifre, în actualul context pandemic, cele 500 de posturi reprezintă o picătură în ocean.

Domnule prim-ministru, din cauza blocării angajărilor, multe dintre unitățile de învățământ sunt obligate să constituie formațiunile de studiu peste limita maximă prevăzută de lege, mai ales în condițiile creșterii numărului de elevi în marile aglomerări urbane. De asemenea, deficitul de personal nedidactic pune în pericol siguranța tuturor celor din unitate: copii și salariați.

Dacă nu veți suplimenta urgent și semnificativ numărul de posturi din învățământul preuniversitar de stat, riscați să transformați unitățile de învățământ în focare de infecție, ceea ce va conduce la o transmitere în masă, accelerată, a bolii.", se arată în scrisoarea Federației Sindicatelor din Educație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel