Profesorii, printre primii vaccinați anti-COVID. Cornelia Popa, FSLI: NU sunt de acord mulți dintre ei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Declarația medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, că profesorii vor fi incluși în primul val de vaccinare a stârnit un val de reacții în rândul cadrelor didactice. 

"Nu sunt de acord mulți dintre ei și cred că acest refuz sau această îndoială este oarecum justificată. De ce spun acest lucru, pentru că nu s-au făcut campanii de informare cu privire la acest vaccin. Nu avem cunoștințe cum corelează acest vaccin cu anumite probleme de sănătate sau de boli cronice pe care unii dintre ei le au. Până în acest moment DSP nu a venit cu nici o informare ca urmare a anchetelor epidemiologice pe care le-a efectuat pentru a explica în ce domenii au fost înregistrate cele mai multe infectări, unde s-au produs acestea și multe altele. Din punctul nostru de vedere este foarte important să asigurăm prevenția.

O modalitate ar fi fost vaccinarea antigripală din acest moment. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat în septembrie ca învățământul să fie introdus pe lista prioritățile pentru vaccinare antigripală. Nici mă car o doză de vaccin antigripal nu au ajuns în unitățile de învățământ din România. De aceea nu cred că e cazul să ne gândim la o obligativitate a vaccinării. Vaccinarea va fi voluntară, din câte am înțeles, dar este nevoie de transparență și clarificări.", a declarat Cornelia Popa Stavri, secretar general al sindicatului FSLI, în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel