Profesori recunoscuţi la nivel mondial vor primi titlul de Doctor Honoris Causa al UMF ''Carol Davila''
Şase titluri de Doctor Honoris Causa vor fi acordate, joi şi vineri, unor personalităţi din Austria, Marea Britanie, Polonia, Turcia, Canada şi Statele Unite ale Americii în cadrul celei de-a VII-a ediţii a congresului organizat la Palatul Parlamentului de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", a declarat, pentru Agerpres, rectorul instituţiei de învăţământ superior, Ioanel Sinescu.
"Vor fi acordate şase titluri de Doctor Honoris Causa - trei astăzi şi trei mâine - pentru personalităţi ale lumii medicale din Austria, Marea Britanie, Polonia, Turcia, Canada şi Statele Unite ale Americii", a spus rectorul.
Astfel, joi, vor primi titlul de Doctor Honoris Causa profesorii Shahrokh F. Shariat - de la Universitatea din Viena (Austria), Pierre Fournier - de la Universitatea din Montreal (Canada) şi Peter Jenner - de la King's College London (Marea Britanie).
De asemenea, vineri seară va avea loc o a doua ceremonie de acordare a altor trei titluri pentru profesorii Maria Fleseriu - de la Universitatea din Portland (SUA), Maciej Banach - de la Universitea din Lodz (Polonia) şi Erem Bilensoy - Turcia, preşedintele Federaţiei Europene de Ştiinţe Farmaceutice.
Rectorul a afirmat că cel de-al VII-lea Congres ştiinţific al UMF "Carol Davila", care are loc între 10 şi 12 octombrie la Palatul Parlamentului, se desfăşoară sub coordonatele "Iniţiere, Evoluţie, Excelenţă", la acesta fiind aşteptaţi să participe aproximativ 7.500 de studenţi, doctoranzi, masteranzi, rezidenţi, cadre didactice, medici, membri ai Academiei Române şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale, dar şi personalităţi din străinătate.
"Interesul pentru acest congres a crescut de la un an la altul, ajungând ca la acest congres să îşi anunţe participarea până în momentul de faţă 7.500 de studenţi, doctoranzi, masteranzi, rezidenţi, cadre didactice, medici tineri, medici de familie, medici de alte specialităţi, membri ai Academiei Române şi Academiei de Ştiinţe Medicale, personalităţi din străinătate cu care noi suntem în legătură profesională şi de cercetare ştiinţifică, în aşa fel încât ne creăm punţi de legătură cu centre academice importante din Europa şi din lume pentru a creşte standardele educaţiei şi a profesionalismului în UMF "Carol Davila", pentru a deveni din nou vizibili, aşa cum această universitate a fost încă de la fondarea ei până la cel de-al Doilea Război Mondial . Actualele generaţii de cadre didactice şi studenţi şi-au descoperit - aşa cum au avut înaintaşii noştri - resurse mari de inteligenţă, de inovaţie, de cercetare ştiinţifică pe care le-au resuscitat şi s-au angajat la ceea ce este mai performant în momentul de faţă", a subliniat Sinescu.
Potrivit acestuia, evenimentul este "unic" în lumea academică medicală din România, UMF "Carol Davila" fiind "singura universitate" care organizează un astfel de congres ştiinţific şi la care participă toate specialităţile din medicină, medicina dentară farmacie, dar şi de la alte specializări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News