Profesoara Mariana Badea, un nou volum foarte interesant pentru elevi: Dramaturgia
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Profesoara Mariana Badea vine cu un nou volum foarte interesant pentru elevi.

Volumul al treilea este DRAMATURGIA.

Trilogia „Literatura română pentru elevi” este o colecție de eseuri structurate ce îmbină originalitatea, calitatea scrierii și actualitatea temelor abordate, fiind un instrument esențial atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Temele sunt aliniate cu programa școlară actuală, organizate riguros și însoțite de studii de caz, sinteze literare și paralele între opere, oferind o perspectivă amplă și complexă asupra literaturii române. 

Trilogia „LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ELEVI” este publicată de Editura PRO UNIVERSITARIA.

”Volumul al treilea este DRAMATURGIA. Cartea începe cu accepții ale termenului dramatic și arta spectacolului teatral. Urmează speciile tipice ale dramaturgiei: tragedia antică greacă și tragedia din literatura română, drama istorică, drama de idei, drama psihologică, drama expresionistă, teatrul absurd și drama parabolă. Sigur că nu poate lipsi Evoluția comediei cu cele mai importante piese de teatru, iar în finalul cărții eseuri inedite privind construcția personajelor și relația dintre două personaje în operele ilustrate. 

În cărțile trilogiei, STILUL este accesibil elevilor, explicativ și ilustrativ, astfel încât ei vor înțelege esența, conținutul și particularitățile creațiilor literare și ale personajelor și vor putea reda - oral sau în scris - o analiză pertinentă și corectă a oricărei opere studiate, în conformitate cu baremele subiectelor din cadrul  examenelor”, a spus profesoara Mariana Badea.

Cărțile se găsesc:

Librăria „Eminescu” din București (lângă Universitate)

Librăria Cărturești

https://www.ujmag.ro

www.librariadelfin.ro

www.librex.ro

www.rolcris.ro

www.libris.ro

www.librarie.net

VEZI ȘI: Prof. Mariana Badea: Mai nocive decât Tik Tok-ul sunt altele. La grevă nu „și-a strigat” (așa zic la televizor) nimeni indignarea că sunt obligați să predea lecții din manualele subintelectuale:

https://www.dcnews.ro/prof-mariana-badea-mai-nocive-decat-tik-tok-ul-sunt-altele-la-greva-nu-si-a-strigat-asa-zic-la-televizor-nimeni-indignarea-ca-sunt-obligati-sa-predea-lectii-din-manualele-subintelectuale_949464.html

VEZI ȘI: Prof. Mariana Badea: O să fac public unul dintre multele mesaje pe care le primesc de la colegii profesori. Uite ce mi-a scris o doamnă profesoară!:

https://www.dcnews.ro/prof-mariana-badea-o-sa-fac-public-unul-dintre-multele-mesaje-pe-care-le-primesc-de-la-colegii-profesori-uite-ce-mi-a-scris-o-doamna-profesoara_949761.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel