Prof. univ. dr. Nedelcu Ioan şi prof. univ. dr. Vasile Ciuchi,premiaţi la Gala de excelenţă în medicină
Prof. univ. dr. Nedelcu Ioan şi prof. univ. dr. Vasile Ciuchi au fost premiaţi, miercuri, în cadrul Galei de excelenţă în medicina militară care a avut loc la Cercul Militar Naţional.
Astfel, premiul pentru contribuţia de excelenţă în medicina militară a fost acordat prof. univ. dr. Nedelcu Ioan, general maior medic (r.), care, prin preocupările sale ştiinţifice, a ridicat nivelul de diagnostic şi tratament în patologia dermatologică de la bolile dermato-venerice la chirurgia de graniţă dermato-onocologică, în echipe multidisciplinare.
Dr. Nedelcu Ioan este membru al Academiei Americane de Dermatologie (AAD), membru al Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie (EADV), membru al Societăţii Franceze de Dermatologie şi Sifiligrafie şi membru al Societăţii Mondiale de Medicină Anti Aging (WOSAAM). De asemenea, el este preşedintele Asociaţiei pentru Mezoterapie din România.
Este autor sau co-autor la şase monografii, printre care se numără Rinichiul - Fiziopatologie clinică, Dermatocriopatiile, HIV, AIDS, SIDA, Psoriazisul; are 189 articole şi rezumate publicate în jurnale medicale naţionale şi străine, aproximativ 300 de lucrări ştiinţifice comunicate la simpozioane şi congrese, naţionale şi internaţionale.
A fost avansat parcurgând toate gradele militare, de la fruntaş până la general maior.
Premiul General dr. Carol Davila pentru întreaga activitate i-a fost acordat prof. univ. dr. Vasile Ciuchi, general de brigadă (r.).
Dr. Ciuchi este cel care a a constituit prima banca de homogrefe timpano-osiculare şi a pus bazele chirurgiei reconstructive a urechii medii.
A colaborat prin programul Mil to Mil cu medici militari ORL-işti din armata SUA în domeniul chirurgiei endoscopice rino-sinuzale. Fiind medic militar, nu i s-a permis nici un contact cu clinicile din străinătate pentru a beneficia de un schimb de experienţă în vederea însuşirii tehnicilor moderne de timpanoplastie. De aceea şi-a format un mic laborator de anatomie chirurgicală unde a probat şi exersat diferitele tehnici de chirurgie funcţională a urechii medii.
A colaborat cu clinici de specialitate şi institute pentru abordare în echipă operatorie interdisciplinară a afecţiunilor bazei craniului, rezultatele fiind materializate în prima operaţie de neurinom acustic efectuată la noi în ţara pe cale translabirintică (mai 2003), lărgirea gamei de intervenţii chirurgicale prin abordarea patologiei de graniţă a specialităţii în echipe operatorii mixte, diversificarea tehnicilor de chirurgie funcţională şi reconstructivă auriculară şi introducerea unor noi procedee operatorii.
În 1997 a înfiinţat Fundaţia Otologia, care are drept scop dezvoltarea otolaringologiei ca specialitate şi, în mod particular, a otologiei în România.
Este membru al Societăţii Române de ORL şi Chirurgie Cervico-Facială şi al Comitetului Societăţii Române de ORL şi Chirurgie Cervico-Facială. A fost preşedintele Filialei Bucureşti a Societăţii Române de ORL 1996 - 1997. Este membru al Uniunii Medicale Balcanice şi al Comitetului Balcanic de Medicină Militară, membru al Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Militari şi al Societăţii Române de Laser în Medicină şi Biologie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News