Data publicării:

Prof. Mironov: Eu o laud pe doamna ministră Deca cel puțin pentru două lucruri / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Ligia Deca, ministrul Educației. Sursa: Agerpres
Ligia Deca, ministrul Educației. Sursa: Agerpres
Prof. Alexandru Mironov a fost invitat la DC Edu, emisiune realizată de Sorin Ivan, decan, director revista Tribuna Învățământului, unde a explicat de ce Ligia Deca merită laude. 

În cadrul emisiunii, prof. Alexandru Mironov, realizator radio și TV, jurnalist de știință și educație, editor Știință și Tehnică, fost ministru al Tineretului și Sportului, scriitor, a explicat care este paragraful din Legea Educației pentru care Ligia Deca merită laude. 

„Cum ar putea școala să-i ajute mai mult pe copii pentru a avea rezultate mai bune, să crească eficiența învățării?”, a întrebat Sorin Ivan. 

„Eu o laud pe doamna Deca cel puțin pentru două paragrafe din Legea Educației care spun așa: „În fiecare unitate școlară se înființează clasa de ȘTIAM – științe, tehnologii, inginerie, artă și matematică." Câte o clasă de ȘTIAM.

Mai mult, în fiecare unitate școlară, se oferă un sediu acestei clase de ȘTIAM, sediu care este în interiorul școlii. Eu am propus, într-o discuție cu domnia sa, Biblioteca de Diatecă care trebuie reinventată. Aflați că din 2005 nu s-au mai trimis cărți pentru bibliotecile școlilor și nici pentru cele ale liceelor. Producție există, mai ales de traduceri. Aici e o altă poveste.”, a spus prof. Alexandru Mironov. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel