Prof. Mircea Beuran, situaţie la CNATDCU după arestul la domiciliu. Monica Anisie: Regulamentul nu prevede suspendarea în astfel de situaţii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Monica Anisie, ministru interimar al Educaţiei, a explicat ce se va întâmpla cu funcţia de preşedinte al Comisiei de Medicină din cadrul CNATDCU deţinută de Mircea Beuran, după ce acesta a fost plasat în arest la domiciliu. 

"Referitor la situaţia în care se află domnul profesor Mircea Beuran, şi anume plasarea sa în arest la domiciliu, ceea ce pot să spun este că dumnealui era preşedintele comisie de medicină din CNATDCU. Imediat ce s-a luat măsura reţinerii sale, am solicitat secretariatului CNATDCU, pentru a nu pune în imposibilitate funcţionarea comisiei, să transmită preşedintelui CNATDCU solicitarea ca la şefia comisiei să vină vicepreşedintele, aşa cum prevede regulamentul.", a declarat Monica Anisie în comisia parlamentară de audiere. 

Se încearcă modificarea regulamentului

"Atenţie, regulamentul CNATDCU nu prevede situaţii de suspendare a preşedintelui din funcţie în astfel de situaţii, dar am transmis adresa către preşedinte şi aştept un răspuns de la acesta. Avem în vedere şi modificarea acestui regulament al CNATDCU, pentru a avea baza legală în astfel de situaţii să luăm măsurile aşa cum ar trebuie", a mai spus Monica Anisie. 

VEZI ŞI Arest la domiciliu pentru medicul Beuran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel