Data publicării:

Prof. dr. Vlad Ciurea, mesaj clar pentru toată lumea: ”Nu trebuie să ne limităm la șabloane fixe, tot timpul trebuie găsit ceva nou”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Freepik @vecstock
FOTO: Freepik @vecstock

Dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a explicat cum putem să ne stimulăm creativitatea, în viața de zi cu zi, dar și în cea profesională.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre elementele care ne stimulează creativitatea în viața de zi cu zi, dar și cum trebuie să profităm de ieșirea la plimbare sub razele blânzi ale soarelui de dimineață.

”Informații cât mai multe, iar elementul cheie - curiozitatea și cunoașterea. Cu cât deschizi mai multe capitole, mai multe ferestre, niciodată nu aveți voie să spuneți nu, nici noi în meseria noastră nu avem voie să spunem nu. Știți că există un medicament mai bun!? Da, există mai bun. Știți că există un doctor care are o altă părere? Da, foarte bine. Niciodată nu trebuie să spunem nu. Căci numai aflând de la celălalt, din dialog, atunci putem să mergem înainte.

Până la urmă și mie îmi prinde bine informația, dar și pacientului. Nu trebuie să ne limităm la șabloane fixe, tot timpul trebuie găsit ceva nou, ceea ce stimulează și partea cerebrală, este un feed-back continuu”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Astfel, pentru a putea fi creativi, în viața de zi cu zi, pe plan personal, dar și profesional, este nevoie de disponibilitate. ”Și cu zâmbetul pe buze. Când îți pui limite, de fapt își oprești creativitatea”.

Expunerea la soarele de dimineață, benefică pentru creier

Lumina naturală are un impact important asupra stării de bine, a sănătății generale, dar și a sănătății creierului. ”Este foarte bună expunerea, dimineață, până în ora 10, iar după amiaza, după ora 16. În regimul marin, care este un regim foarte bun pentru glanda tiroidă, ionii de iod. Expunem organismul, expunem și capul în  situația aceasta, după care obligatoriu capul acoperit, întrucât se produce un impact solar asupra structurilor cerebrale care nu duce la ceva bun”, a  mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Citește și: Rugăciunea și meditația, efecte surprinzătoare asupra creierului. Vlad Ciurea: Recomand și pacienților să se roage, dar și chirurgilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel