Data actualizării:
Data publicării:

Prof. dr. Mevorach, de la spitalul Hadassah, despre varianta Omicron: Ar putea fi chiar vești bune pentru întreaga lume

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
foto pixabay/ Varianta Omicron, mai contagioasă, dar și mai puțin periculoasă, arată primele studii
foto pixabay/ Varianta Omicron, mai contagioasă, dar și mai puțin periculoasă, arată primele studii

Varianta Omicron a speriat acum întreaga lume, însă ar putea deveni calea de salvare și de conviețuire cu virusul, într-o variantă mai ușoară. 

Prof. dr. Dror Mevorach, de la spitalul Hadassah, afirmă că un posibil scenariu ar prezenta varianta Omicron a SARS-CoV-2 drept una ”mai puțin de speriat”. 

The Jerusalem Post titrează că Omicron ar fi o tulpină a virusului mai contagioasă, dar și mai puțin periculoasă. Noile date, publicate sâmbătă, ar veni să sugereze că varianta Omicron a SARS-CoV-2 este mult mai contagioasă, dar nu atât de periculoasă ca alte variante, conform prof. dr. Dror Mevorach, medic senior la Centrul Medical al Universității Ebraice Hadassah. ”Trebuie să spunem asta cu multă precauție, însă dacă ne uităm la ultimele informații, există motive să credem că varianta se răspândește rapid, dar probabil nu este atât de periculoasă” a spus prof. dr. Mevorach. 

Profilul pacientului cu varianta Omicron, din districtul Tshwane din Africa de Sud - Tshwane fiind epicentrul aceste noi tulpini, arată că 80% dintre internările în spital, determinate de COVID-19, în ultimele două săptămâni, au fost persoane sub 50 de ani, marea majoritate dintre acestea neavând nevoie de oxigen. Acest lucru poate fi explicat prin mai multe argumente, conform sursei citate, primul fiind vârsta scăzută a pacienților infectați. O explicație optimistă ar fi că varianta Omicron este mai blândă.

Dacă se va dovedi că efectul Omicron asupra populației peste 50 de ani este unul redus, cu simptome care nu pun viața în pericol până la a fi asimptomatic, SARS-CoV-2 ar începe să fie similar cu o gripă. Prof. dr. Mevorach a admis că ”ar putea fi chiar vești bune pentru întreaga lume”. 

”Trebuie să acceptăm că unii oameni se vor îmbolnăvi și că vor fi tratați cu medicamente antivirale, care sunt pe cale să devină disponibile, sau că vaccinurile vor fi ușor modificare pentru a fi mai eficiente” a spus medicul. ”Oricum, nu sunt sigur că vom avea nevoie de asta, prima opțiune ar putea fi de ajuns” a continuat el, care și-a exprimat și optimismul că doza booster va avea o eficiență crescută pentru o perioadă lungă de timp. 

Citește și: EXCLUSIV  Dr. Adrian Marinescu, ipoteză despre Omicron: Vom încerca o pseudo-normalitate. Anul 2022 va fi mai bun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel