Prof. dr. Dan Coliță a murit. A coordonat echipa medicală care a realizat primul transplant de măduvă efectuat în București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Prof. dr. Dan Coliță a murit.

„Prof. dr. Dan Coliță, medic bucureștean care a contribuit exponențial la dezvoltarea hematologiei a încetat din viață aseară la Institutul Clinic Fundeni, locul în care a muncit și și-a desfășurat activitatea medicală.

Colegiul Medicilor din Municipiul București transmite sincere condoleanțe familiei.

Membru al Academiei de Științe Medicale și fost şef al Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Fundeni, prof. dr. Dan Coliţă a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea activității de transplant medular în România.

Prof. dr. Dan Coliță a coordonat echipa medicală care a realizat primul transplant de măduvă efectuat în Capitală, la Clinica de Hematologie a Institutului Fundeni. Rămas bun dl prof. dr. Dan Coliță!”, a transmis Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Dan Coliță a fost membru al Academiei de Științe Medicale și fost şef al Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Fundeni. Aceasta este cea mai veche și cea mai mare unitate medicală cu acest profil din România.

În anii săi de activitate, prof. dr. Dan Coliţă a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea activității de transplant medular în România.

Profesorul Coliță a fost coordonatorul echipei de medici care a realizat primul transplant de măduvă efectuat în Capitală, la Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Fundeni.

El a condus Secția de Hematologie din interiorul Societății de Medicină Internă, sub forma căreia funcționa în decada 60 Societatea de Hematologie.

”Societatea Română de Hematologie (SRH) regretă profund trecerea în neființă a distinsului profesor doctor Dan Coliță, personalitate marcantă a hematologiei românești care a avut o contribuție definitorie în dezvoltarea activității de transplant medular în România și creator de școală medicală în acest domeniu.

(…) Din 1992, când Societatea Română de Hematologie (SRH) a devenit societate științifică de sine stătătoare, și până în 2002 regretatul profesor a condus cu multă dăruire și profesionalism societatea noastră.

Profesorul Coliță s-a remarcat, pe lângă activitatea științifică, academică, clinică, și printr-o activitate publicistică bogată.

Din 1997 a fost președintele colectivului de redacție al Revistei editate de SRH, ”Documenta Haematologica – serie nouă”, publicație comună a SRH și a Societății Naționale de Transfuzie Sanguină din România. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis și Societatea Română de Hematologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel