Data publicării:

Prof. Ciurea, episod cu doi procurori care nu mai știau pe unde să fugă din cabinetul unui medic când au văzut ce are în buzunar

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ciurea
Ciurea

Lecție memorabilă pentru toți medicii din România. Profesorul Vlad Ciurea a rememorat un episod cu marele profesor Constantin Arseni, care, pe lângă lecțiile de neurochirurgie, dădea colaboratorilor mai tineri și lecții de viață.

Profesorul Vlad Ciurea a povestit pentru DC News că Arseni accepta recunoștința pacienților, dar nu cerea niciodată ceva de la bolnavi. Obiceiul de a-și nota numele celor care îi dădeau ”plicul” l-a salvat pe Constantin Arseni de procurori. Momentul când a primit de la un ceferist o sticlă cu lapte este o lecție memorabilă pentru toți medicii din România.

”Profesorul Arsenie niciodată nu cerea ceva. Cred că a primit cadouri, a primit și bani. Le spunea studenților care veneau la spital: ”Am să vă spun o întâmplare, care mi s-a întâmplat mie și din care să trageți învățăminte. În 1945-46 am operat nevasta unui CFR-ist. CFR-istul a venit la mine și mi-a adus o sticlă de lapte. Bine, vă multumesc, lasați-o acolo... și CFR-istul a rămas în urmă. Ce dorești? Dați-mi sticla înapoi”. Asta era lecție pentru noi să nu cerem niciodată”, a spus prof. Ciurea.

Procurorii nu știau cum să iasă mai repede din birou

”Mai era o poveste: Într-o zi au venit doi procurori la ușă și au zis domnule profesor, noi știm că primiți bani. Și a zis: Da, primesc. Și a scos un plic și scria acolo, procuror Vasilescu Ion. Au înlemnit, era procurorul general. Nu știau porcurorii cum să iasă mai repede din birou. Avea numele celor care i-au dat ceva. Scria pe plicuri numele celor care dădeau așa ceva. Poate să le înapoieze, dacă nu mergea bine pacientul”, a mai zis profesorul într-un interviu pentru DC News.

Mitul spitalului construit din banii profesorului Arseni

 

 

”Apoi s-a spus că din banii lui a ajutat foarte mult la ridicarea clinicii de neurochirurgie, care s-a numit Bagdasar, apoi s-a numit Bagdasar-Arseni.

Nu cred că în mod direct Arseni a contribuit cu bani, dar din multitudinea de cadouri a dat peste tot, constructori, șef de șantier. Asta era structura domniei sale. Intra în editură și împărțea țuici, de toate, ca toată lumea să fie mulțumită și să iasă calitate”, a conchis Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel