Data publicării:

Prof. Ciurea: De ce să spui rugăciunea ”Tatăl Nostru” seara. E foarte interesant

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Vlad Ciurea / Foto Facebook
Vlad Ciurea / Foto Facebook

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre obiceiurile pentru un creier sănătos, importanța somnului, dar și despre rugăciune.

„Trezirea cât mai de dimineață: 5.00, 5.30. Deschizi geamul. Un pahar cu apă plată. Fără alte medicamente. Și încetișor, nu vă grăbiți, avem tot timpul. Duș de dimineață, înviorare. Timp pentru toate. Ascultați o melodie care vă place”, a zis neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, în cadrul podcastului lui Damian Drăghici. „Încercați să stați la masă, să ascultați muzică, să luați în liniște micul-dejun, care e pentru a porni tot organismul”, a subliniat Vlad Ciurea, adăugând: „Deplasarea spre locul de muncă nu trebuie făcută pe fugă și în claxoane.”

„Lumea uită că organismul se reface în somn”, a mai subliniat Vlad Ciurea. „După deprivarea de somn, urmează solicitarea organismului, urmează alcool tare, urmează cafele. Duc la o biciuire a sistemului nervos. Și apoi te trezești la o anumită vârstă că ești ca o epavă”, a mai spus Vlad Ciurea.

„Întorcându-mă la somn, este fantastic! Dacă vreți să memorați o melodie, citiți versurile de câteva ori seara, înainte de somn, se implementează. Tatăl Nostru se spune seara. De ce? S-a implementat în creier. Este foarte interesant. A doua zi, le aveți pe toate în memorie”, a subliniat Vlad Ciurea. 

„Rugăciunea este făcută, pe de o parte, să te apropie de Dumnezeu, iar pe de altă parte e ca și cum te-ai curăța. Este bine să te rogi și să și mulțumești. Amândouă sunt binevenite. Când fac o operație mai deosebită, de ce să nu spun și în suflet și cu vorbe: Doamne, ajută-mă! Este atât de frumos. Mai este ceva: să nu înjuri. Eu știți că nu știu să înjur?”, a mai spus Vlad Ciurea.

Top cinci vitamine pentru un creier sănătos

Într-o postare pe contul de Facebook, Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt cele mai importante vitamine pentru creier.

„Cele cinci vitamine pentru creier:

- Vitamina A  (morcov) 

- Vitamina C (citrice)

- Vitamina K (legumele verzi, care ne ajută să avem tonicitatea vaselor) 

- Vitamina D (gălbenuș de ou) 

- Vitamina E (nuci, spanac, avocado, semințe, alune – împiedică formarea de plăci care blochează stimulul nervos și ne apără de demență și Alzheimer).”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel