Prof. Bogdan Teodorescu: De ce Virgil Popescu, ministrul Energiei, ar fi trebuit să plece din funcție, chiar dacă moțiunea de cenzură n-a trecut
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 08 sep 2022, 12:50
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Virgil Popescu
Sursă foto: Facebook Virgil Popescu
Profesorul Bogdan Teodorescu a vorbit despre Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Profesorul Bogdan Teodorescu a sugerat faptul că Virgil Popescu, ministrul Energiei, a canalizat în jurul său o mare nemulțumire populară care ar putea afecta întreaga coaliție de guvernare:

„De fapt, principala țintă este ministrul Energiei. L-au salvat de la moțiune fiindcă funcționează coaliția, dar asta nu înseamnă că cetățeanul e mulțumit de acest lucru (...).

În general, în politică, există și deconturi nedrepte. Eu nu pot să vin acum să spun că ministrul Popescu este prost sau nu e prost, nu e competența mea. Dacă un anumit politician ajunge într-un anumit con de percepție negativă, pleacă, chiar dacă e nevinovat, fiindcă, de fapt, furia cetățeanului în acea direcție începe să se extindă asupra întregului bloc guvernamental“, a spus Bogdan Teodorescu.

„Ăsta e și rolul politicii, cum să împăcăm lucrurile“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Este tot vorba de parteneriat. În ultimă instanță, cetățeanul spune: Bă', mie nu-mi place, eu sunt nemulțumit, nu mă reprezintă, nu mă simt bine!“, a spus profesorul Teodorescu la emisiunea Ce Se Întâmplă, la DC News.

CITEȘTE ȘI    -    Moțiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu a fost respinsă. Marcel Ciolacu s-a abținut de la vot

Moțiune cenzură Virgil Popescu. Ciolacu, explicații privind votul. Reacția lui Ciucă

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a explicat votul de la moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu:

„În primul rând, aș vrea să mulțumesc colegilor mei din PSD. Ei au dat un vot pentru această coaliție. Nu poți să dai altfel de vot decât s-a decis și să ai pretenții să menții o coaliție. Nu există, în acest moment, în România, altă coaliție care poate să conducă țara și la mulțumesc colegilor mei. În ceea ce privește votul meu, a fost un vot de principiu și niciun ministru, din partea mea, nu are un cec în alb“, a spus Ciolacu.

„Vă mențineți ideea că ar trebui remaniat domnul Popescu?“, a fost întrebat Ciolacu.

„Repet, votul meu a fost un vot de principiu și niciun ministru nu are un cec în alb“,a replicat Ciolacu.

„Remanierea se face în Guvern“, a intervenit premierul Nicolae Ciucă (vezi video AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?