Prof. Păunescu, mărturisire după ce a testat vaccinul românesc anti-Covid: Asta m-a uimit!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Prof. dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, și echipa sa, lucrează din primăvară la un vaccin românesc care să protejeze contra infecției cu coronavirusul SARS CoV-2 și a bolii pe care acesta o declanșează, COVID-19. Vaccinul, care este în fază de testare, va fi produs în colaborare cu Institutul Cantacuzino din București. 

Virgil Păunescu a povestit, la emisiunea "Academia de Sănătate", ce simptome a avut după ce s-a vaccinat cu produsul la care se lucrează. 

"Doza cred că a fost un pic cam mare; m-am vaccinat cu 100 de micrograme, patru picături. Mi-am dat seama din primul moment că doza e un pic cam mare pentru că dimetilsulfoxidul este iritant şi am avut o senzaţie de usturime în nas. Nu cine ştie ce, dar în mod normal nu ar trebui să simţi nimic dacă îţi pui nişte vitamine în nas. A doua zi au început dureri musculare şi dureri articulare pe care a trebuit să le tratez cu antiinflamatori. Au durat cinci zile.

Eu, în toate zilele acestea şi înainte, mi-am făcut zilnic tot setul de analize, plus analize într-un laborator de cercetare. Singura modificare pe care am evidenţiat-o a fost modificarea raportului de limfocite despre care se spune că această populaţie creşte urmare a infecţiilor virale sau a vaccinării. Deci, din nou, un factor încurajator. (...) După cinci zile au trecut toate simptomele acestea", a explicat profesorul Păunescu.

Ce a văzut după al doilea vaccin

"A doua vaccinare e la o lună de zile, dar fiind deja în întârziere, m-am vaccinat după două săptămâni. (...) Nu am mai simţit iritaţia, seara, din nou, dureri musculare şi articulare care au durat vreo trei zile. (...) A doua zi am făcut analizele. Ceea ce m-a uimit a fost că după vreun sfert  de oră am observat în eprubetele în care mi s-a recoltat sânge fără anticoagulant, un cheag roşu la fundul eprubetei şi sus o parte de ser. Serul acesta se gelificase. Iar cheagul era extrem de fragil. Ceea ce am văzut de fapt a fost o polimerizare a fibrinogenului în fibrină care înseamnă o creştere a vâscozităţii sângelui. Adică am văzut cum arată o complicaţie care omoară un pacient. A durat trei zile acest proces, după care a dispărut. (...) Cred că doza mai mică poate să evite inflamaţia; a fost o inflamaţie prea mare", a declarat prof. dr. Virgil Păunescu.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel