Produsul cosmetic care te poate îmbolnăvi. Avertismentul lansat de "dm drogerie markt România" - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Produsul cosmetic care te poate îmbolnăvi. Avertismentul lansat de dm drogerie markt România / Foto: Pixabay, de  lubovlisitsa
Produsul cosmetic care te poate îmbolnăvi. Avertismentul lansat de dm drogerie markt România / Foto: Pixabay, de lubovlisitsa
Un produs cosmetic a fost retras din magazinele "dm drogerie markt".

"dm drogerie markt" anunță că a retras din magazine un produs cosmetic care poate fi periculos pentru sănătate. Este vorba produsul Essence Camouflage + Matt concealer, în nuanța 50. Clienții sunt atenționați să nu îl mai utilizeze dacă l-au cumpărat și să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde a fost achiziționat, primindu-și astfel banii înapoi. Se pare că acest produs cosmetic este contaminat microbiologic, fiind detectată o bacterie de apă și de mediu care poate provoca boli în anumite circumstanțe, în special la persoanele imunocompromise.

"Important! Stimați clienți,Sănătatea și siguranța consumatorilor noștri reprezintă prioritatea noastră principală. Prin urmare, am decis să emitem această rechemare și vă rugăm să nu mai utilizați produsul essence CAMOUFLAGE + MATT concealer în nuanța 50 din loturile afectate.

Vă rugăm să-l distrugeți sau să-l returnați la magazinul de unde l-ați achiziționat pentru o rambursare.

În cadrul unor controale de calitate, s-a descoperit că loturile 0DBCB și 0DBCA ale produsului essence CAMOUFLAGE+ MATT concealer în nuanța 50 (warm toast), au o contaminare microbiologică. A fost detectată o bacterie de apă și de mediu care poate provoca boli în anumite circumstanțe, în special la persoanele imunocompromise", se arată pe pagina de Facebook a "dm drogerie markt".

Cât de periculoase pot fi produsele cosmetice contaminate cu bacterii

Produsele cosmetice contaminate cu bacterii de apă și mediu pot prezenta un anumit grad de pericol pentru sănătatea umană. Bacteriile pot provoca infecții, iritații sau alte probleme dermatologice atunci când intră în contact cu pielea sau cu ochii.

Iată câteva exemple de bacterii care pot fi găsite în apa și mediul înconjurător și care pot contamina produsele cosmetice:

1. Pseudomonas aeruginosa: Este o bacterie comună în mediul înconjurător, inclusiv în apă. Poate provoca infecții ale ochilor, ale urechilor, ale pielii și chiar ale plămânilor.

2. Staphylococcus aureus: Această bacterie poate fi găsită pe piele și în apă. Când este prezentă în produsele cosmetice, poate cauza infecții cutanate, furuncule sau chiar infecții severe, cum ar fi pneumonie sau infecții ale sângelui.

3. Escherichia coli (E. coli): Această bacterie este de obicei asociată cu contaminarea apei potabile sau a alimentelor. Dacă este prezentă în produsele cosmetice, poate provoca infecții intestinale sau infecții ale tractului urinar.

4. Enterococcus faecalis: Această bacterie se găsește în mod normal în intestinul uman și în mediu. Când este prezentă în produsele cosmetice, poate cauza infecții ale pielii, ale ochilor sau ale tractului urinar.

5. Streptococcus pyogenes: Cunoscut și sub numele de streptococ beta-hemolitic de grup A, acesta poate provoca infecții cutanate, infecții ale gâtului (faringite sau amigdalite) și alte afecțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel