Produsele marcă proprie din supermarket. Sorin Minea, Romalimenta: Cum poți să faci parizer de 8 lei din carne de 18-20 lei, pentru mine e un mister / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foarte multe supermarketuri vând la raft produse marcă proprie care, în cele mai multe cazuri, au prețuri extrem de mici și sunt accesibile oricărui buzunar din România. Despre aceste alimenta a vorbit Sorin Minea, președintele Romalimenta.

Sorin Minea, președintele Romalimenta, a fost invitat la DC News, la emisiunea „Totul despre bani“, unde a vorbit despre produsele marcă proprie din supermarketuri care, de cele mai multe ori, au prețuri extrem de mici.

„Politica marilor rețele de a-și extinde gama de rețele marcă proprie afectează într-un fel industria?“, a întrebat Mihai Ciobanu, redactor-șef DC Business.

„Impactul asupra industriei este indirect. Marca proprie este fără niciun fel de costuri, deci este, practic, cel mai jos preț pe care cineva poate să-l dea. De obicei se face o licitație în care se spune ce trebuie făcut să dau niște rețete și să participe la licitație. Câștigă în general cel care are prețul cel mai mic. Tot ce e marcă proprie este cu prețul cel mai redus de pe piață. Dacă cineva îmi spune că prețul cel mai mic înseamnă calitatea cea mai bună, mă abțin.

Asta e direcția în care mergem, iar pe perioada pandemiei private leve-ul a crescut fantastic de mult. Acel parizer pe care îl vedeți în supermarket la 8 lei kilogramul este, de obicei, în private level. Carnea de porc costă la ora actuală, cu TVA, în jur de 15 lei carcasă. La vacă te duci spre 18-20 de lei. Cum poți să faci un produs din carne cu 8 lei, pentru mine e un mister. Eu nu reușesc!“, a spus, la DC News, la emisiunea „Totul despre bani“, Sorin Minea, președintele Romalimenta.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Se scumpeşte mâncarea înainte de sărbători? Sorin Minea, ROMALIMENTA: Oamenii ăia pot să ceară cât vor, ei nu sunt industrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel