Producători autentici și bucătari dibaci va așteaptă ca timp de trei zile să degustați bucate care mai de care mai alese, toate după gustul romanului, și după numele pieței: „ROMÂNIA AUTENTICĂ”
Parcul răcoros și umbros este cel mai potrivit loc pentru o plimbare în aer liber dar și pentru un ospăț că la mama acasă
Gospodinele va așteaptă cu sărmăluțe fierte la ceaun și pe foc de lemne că să prindă gustul copilăriei cu pastramă fragedă îmbătată-n vin, cârnăciori tăvăliți pe grătar, cu mititei zemosi și costițe asezonate cu murături și lipii pe plită, frigărui de pui ai de porc. La tigăi se pregătesc alte bunătăți: tocăniță de primăvară cu pui și legume și delicioasă mâncare de fasole cu ciolan afumat.
Și cum romanului îi șade bine să deschidă masa cu o licoare pentru a avea mai multă poftă, în piață gășiți și întăritoare pe alese: de prune, caise, piersici, vișine și pere.
Cu multă trudă dar și bucurie se fac și plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, ori plăcintele dobrogene cu brânză, toate, preparate ce conțîn ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Din piața volantă România Autentică va puteți face și cumpărăturile pentru acasă: dulciuri și dulcețuri, brânzeturi direct de la stână și afumături, jamboane, mușchiuleți, toate preparate tradiționale proaspete și fragede.
Nu lipsesc sucurile naturale și fructele de sezon mereu proaspete
Meșterii populari îmbracă piața weekend de weekend în straie de sărbătoare. Aduc exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
“PIAȚA ROMÂNIA AUTENTICĂ” susține producătorii tradiționali, oferind suportul necesar pentru prezentarea, promovarea și vânzarea produselor tradiționale românești în cadrul pieței deschisă în fiecare weekend pentru bucureșteni și nu numai.
VEZI ȘI: Eclipsă parțială de Soare. Orele de la care se va vedea din România
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați