Procurorul general din Moldova, ridicat cu mascații din birou și REȚINUT. Dodon acuză o greșeală politică FATALĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Procurorul general al Republicii Moldova a fost ridicat de mascați, fiind arestat pentru 72 de ore. 

Alexandr Stoianoglo, procurorul General al Republicii Moldova, a fost ridicat de mascați în cursul zilei de marți chiar din biroul său din Procuratura Generală. Procurorul a fost reținut pentru 72 de ore. După arestarea magistratului au avut loc percheziții în biroul acestuia, scrie Deschide.md

Urmărirea penală a fost inițiată de către procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună. Stoianoglo și adjuncții săi au fost suspendați din funcțiile pe care le ocupau. Suspendarea din funcție a fost confirmată de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. 

„Acum câteva minute în urmă am fost informat prin e-mail că procurorul desemnat astăzi de CSP pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, „mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale” arată decizia luată. 

Dodon consideră arestarea o „greșeală politică fatală”

„Azi a fost comisă o greșeală politică fatală. Să arestezi un Procuror General, fără temeiuri clare, cu mascați, în grabă, noaptea, din frică față de ceea ce cunoaște el și din neputința de a merge pe căi legale în demiterea lui – toate acestea arată că guvernarea se află în mare disperare. Și a luat pe căi foarte și foarte greșite. Nimeni nu poate ști exact care vor fi consecințele pe termen lung ale acestui abuz ieșit din comun asupra statului de drept, dar este clar că aceste consecințe vor fi negative pentru cei care au dat undă verde abuzului. Ei vor purta în cele din urmă răspunderea deplină pentru nebunia de astăzi”, a scris Dodon.

„Anume asemenea procese urmărim în ultimele luni și săptămâni, când rând pe rând instituțiile statului sunt capturate politic, mai ceva ca pe timpurile lui Plahotniuc, iar guvernarea efectuează o epurare totală a celor care nu sunt membri PAS sau nu poartă eticheta de „oameni buni”. Le amintesc celor de guvernare că vremurile mereu se schimbă, mai ales așa „vremuri bune” ca acestea, și atunci vor răspunde inevitabil pentru fărădelegile și precedentele periculoase pe care le comit ei azi. Toți politicienii vor avea încă multe de spus despre ce s-a întâmplat azi. Și nu doar politicienii, dar și cetățenii, procurorii, judecătorii. Astăzi este începutul sfârșitului pentru acest regim”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel