Procurorul general al Parchetului de pe lângă CAB București, noul membru al CSM
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
palade dece
palade dece

Luminița Palade va fi reprezentantul procurorilor parchetelor de pe lângă curțile de apel din țară în CSM, au decis, marți, membri Senatului.

Procurorul general al parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Luminița Palade, a fost validată de Senat cu 112 voturi ”pentru” și 16 ”împotrivă”, transmite Agerpres.

În fața Comisiei Juridice a Senatului, Palade a pledat pentru un Consiliu Suprem al Magistraturii unit, instituția având în prezent imaginea unei structuri împărțite în tabere.

”Sunt lucruri de care sistemul are nevoie. Statutul, din câte ştiu, se bate în cuie zilele acestea în zona de Constituţie şi sunt mulţumită că, fiind procuror din 1994, rămâne pe zona de magistraţi. Îmi doresc o zonă de independenţă a procurorului, o zonă de răspundere disciplinară care să fie echilibrată, o zonă de carieră a procurorului predictibilă - pornind de la accesul în sistem şi până la accesul pe funcţii de conducere. Este şi zona administrativă de organizare a parchetului care este mai puţin văzută, dar care pentru noi, procurorii, este extrem de importantă. (...) Ultima zonă şi cea mai importantă - un CSM unit în condiţiile în care la acest moment Consiliul are o imagine uşor împărţită în tabere şi uşor mai jos decât consider că ar trebui să fie. Un CSM puternic înseamnă un CSM ai căror membri trebuie să fie perfect conştienţi de rolul şi locul lor acolo”, a declarat Luminița Palade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel