Procurorul Emilian Eva pierde încă un proces: rămâne fără detectoarele de metale confiscate la percheziții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul procuror Emilian Eva rămâne fără bunurile confiscate, în urma unei decizii a judecătorilor ieșeni. Luni, 12 iulie 2021, Judecătoria Iași s-a pronunțat în acest dosar, respingând plângerea fostului procuror DNA Emilian Eva, iar bunurile care i-au fost confiscate la percheziții rămân confiscate, transmite Grupul de Investigații Politice.

Emilian Eva, devenit celebru după ce a fost adus la București să se ocupe de dosarul privatizării ICA, a fost reținut în 2015 și condamnat în primă instanță pentru luare de mită și săvârșirea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. La percheziții au fost ridicate mai multe obiecte deținute ilegal de Emilian Eva, printre care și două detectoare de metale, pentru care fostul procuror nu avea autorizație.

„În 2016, el a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Iași – Serviciul de Investigații Criminale cerând să i se restituie cele două detectoare de metale. În fața judecătorilor, Eva a ridicat o excepție de neconstituționalitate, susținând că prevederile din Ordonanța de Guvern nr. 43/2000, privind protecția patrimoniului archeologic, prin care se stabilește obligativitatea unei autorizații pentru deținerea de detectoare de metale sunt neconstituționale. Prin Decizia nr. 32 din 4 februarie 2020, Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă excepția de neconstituționalitate ridicată de Eva”, arată GIP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel