Procuror, trimis în judecată pentru trafic de influenţă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Vasile Balaican, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la data faptei, pentru trafic de influenţă.

În dosar a fost deferit justiţiei şi Răzvan Dimoftache, pentru cumpărare de influenţă. Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi Agerpres, în 10 februarie şi 5 martie 2012, Vasile Balaican a primit de la Răzvan Dimoftache suma totală de 500 de euro în două tranşe pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

DNA precizează că magistratul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra procurorului respectiv care instrumenta dosarul în care Dimoftache era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei. Anchetatorii susţin că Vasile Balaican a promis că îl va influenţa pe procuror astfel încât acesta să dispună faţă de Răzvan Dimoftache o soluţie favorabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel