Procesul lui Hosni Mubarak va avea loc la şcoala de poliţie din Cairo
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hosni Mubarak
Hosni Mubarak

Procesul fostului preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, programat să înceapă săptămâna viitoare, se va desfăşura în sediul şcolii de poliţie din Cairo, a anunţat, sâmbătă seară, preşedintele Curţii de Apel din capitala egipteană, citat de AFP.

Procesul va începe miercuri, la Academia de poliţie din Masr el-Gedida, aflată în nordul capitalei, a precizat Abdel Aziz Omar.

"În cele din urmă, a fost luată decizia ca procesul în care sunt judecaţi fostul preşedinte Hosni Mubarak, fiii săi Alaa şi Gamal, omul de afaceri Hussein Salem, fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi şase dintre adjuncţii săi să aibă loc, începând din 3 august, la sediul central al şcolii de poliţie din Masr el-Gedida", a declarat Omar, citat de agenţia oficială MENA.

Un oficial din Ministerul Justiţiei anunţase joi că procesul se va desfăşura într-o clădire din centrul expoziţional din Cairo, însă Omar a precizat şcoala de poliţie a fost aleasă din motive de securitate.

Mubarak, în vârstă de 83 de ani, este internat din aprilie la spitalul internaţional din Sharm el-Sheikh, din cauza unei boli cardiace, şi se află în continuare în detenţie preventivă. El este acuzat pentru uciderea a sute de manifestanţi în timpul revoltelor din ianuarie şi februarie, soldate cu aproape 850 de morţi, dar şi pentru acte de corupţie şi riscă pedeapsa capitală.

Ministrul egiptean al Sănătăţii, Amr Hilmi, a declarat joi că starea de sănătate a lui Hosni Mubarak este bună şi permite transferul acestuia la Cairo. Însă unul dintre medicii fostului preşedinte a declarat că nu a fost informat în legătură cu transferul, iar un alt medic a declarat în cursul acestei săptămâni că Mubarak refuză să mănânce şi este foarte slăbit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel