Data publicării:

Procesul lui Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj, amânat pentru 29 septembrie

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
executor vadim
executor vadim

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au amânat, marţi, pentru 29 septembrie, judecarea procesului preşedintelui Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a unei hotărârii judecătoreşti, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, în legătură cu scandalul provocat, pe 4 ianuarie, la evacuarea sediului PRM.

Avocaţii au cerut marţi amânarea procesului, motivând faptul că preşedintele PRM are un deces în familie, urmând să fie depusă la dosar o copie după certificatul de deces, transmite Agerpres.

Corneliu Vadim Tudor a fost trimis în judecată de procurori după ce un executor judecătoresc a sosit, pe 4 ianuarie, la sediul PRM din str. Emile Zola din Capitală, însoţit de poliţişti, pentru a evacua sediul PRM, în urma unei noi somaţii emise pe baza unei hotărâri a Judecătoriei Sectorului 1. Încercarea de evacuare s-a soldat cu un scandal, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, împreună cu mai mulţi membri ai formaţiunii, opunându-se acţiunii executorului judecătoresc.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Corneliu Vadim Tudor s-a împotrivit executării prin ameninţare şi exercitarea actelor de violenţă fizică împotriva executorului judecătoresc Paula Daniela Şomâldoc şi smulgerea din mâna acesteia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

De asemenea, europarlamentarul a agresat fizic şi a smuls cascheta unui agent de poliţie care făcea parte din efectivele de poliţişti care au acordat sprijin legal executorului judecătoresc pentru executarea titlului executoriu. În plus, preşedintele PRM l-a agresat fizic şi l-a bruscat pe un comisar de poliţie, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„Pe durata actului de executare, inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte şi expresii, a comis acte, gesturi şi manifestări care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natură să creeze indignare şi dezaprobare. Comportamentul său a ajuns la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presă şi a produs scandal public“, mai susţin procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel