Procesul de listare a companiei Transgaz va fi finalizat luna aceasta
Data publicării:
Autor: Stefan Madalina
WhatsApp

Procedurile de listare a companiei Transgaz vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iulie, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chițoiu.  Acesta a admis faptul că se află într-o întarziere în privința listării Transgaz, dar după părarea sa, există și justificări.

Una dintre justificări este că trebuiau îndeplinite o serie de condiționalități tehnice care țineau de alte instituții, precum Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei și Agenția Națională pentru Resurse Minerale.

Potrivit Hotnews, Transgaz ar fi trebuit să se listeze până la sfârșitul lunii iunie, conform angajamentelor asumate în fața FMI.

Chițoiu a mai spus că o altă condiție pentru listarea Transgaz ar fi fost adoptarea legea energiei electrice și gazelor naturale. De aprobarea acestei legislații era condiționat prospectul de emisiune.

"Am reușit într-un termen foarte scurt, cu sprijinul majorității parlamentare, să adoptăm Legea energiei electrice, Legea gazelor și Legea Agenției Naționale pentru Reglementarea Energiei Electrice și a Gazelor", a spus Chițoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel