Urmărește emisiunea live
Problemele „în cascadă“ pentru români vin încă de la începutul lui 2022. Alfred Bulai explică: Prima șansă e totuși a PSD-ului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă
Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă
Alfred Bulai a fost invitat la podcastul „Nod în Papură“, unde a vorbit despre problemele economice care vor surveni în perioada următoare și rolul guvernanților în soluționarea acestora.

Sociologul Alfred Bulai a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, la podcastul „Nod în Papură“, despre problemele care vor veni în următoarea perioadă și despre cartea pe care o poate juca PSD-ul:

„Nu contează acum, finalul anului. Noiembrie nu mai există, decembrie e luna cadourilor, nu se întâmplă nimic. Prin ianuarie-februarie încep să vină primele facturi mari. Sigur, vin compensații, dar probabil o să vedem că nu acoperă nici jumătate. Practic, vom avea probleme în cascadă. După atâția ani, știm foarte bine cum lucrează economia. Februarie-martie vor fi lunile cu probleme mult mai mari și atunci vor începe disputele. Depinde și ce fac actorii.

Guvernanții pot să grăbească erodarea, să facă și prostii, dar poate și să apară, brusc, o super problemă legată de ceva și sigur că vor fi dificultăți. PSD-ul are o șansă în plus pentru că e nou, nu poți să-i înjuri pe ei, și pot lua o serie de măsuri care pot fi bine-văzute în prima fază. Ne-au anunțat că în materie de criză sanitară vor schimba radical lucrurile. E și pe un teren bun, că oricum scade pandemia. E posibil ca în 2 săptămâni să fie totul verde în România.

PSD-ul poate să vină și să joace cartea sincerității și să spună ce au făcut alții prin Europa, fără să acuzi direct, mai ales că poți să acuzi la Ministerul Sănătății, că a fost USR-ul, nu-i o problemă. Atunci, sigur că, părând că joci corect, vei crea o sensibilitate. (...) Poate fi în orice domeniu, la început poți să vii și să spui unde s-a greșit. Că nu vei putea face nici tu nimic peste 4-5 luni, da... Ei sunt la început. Domnul Ciolacu a avut un discurs ca și cum PSD a câștigat alegerile ieri și înlocuiește guvernul precedent, el a vorbit doar de PSD, nici nu a adus aminte de alții“, a precizat sociologul Alfred Bulai.

Alfred Bulai, peripeţii după ce i-au spart maşina în Italia: Aveau liber o săptămână, n-aveau ei nicio treabă!

Românii au peste o săptămână de concediu de Ziua Națională. Alfred Bulai explică ce a pățit în Italia în apropierea unei sărbători oficiale.

„Nu oi avea tu petrecere de 1 Decembrie, dar ai 9 zile libere dacă faci punte. Nu-mi aduc aminte de premier care să fi refuzat așa-numita «punte» de vacanță. Cu zilele libere date, dacă îți iei concediu joi și vineri, ai liber de vineri până luni, 9 zile”, a punctat Val Vâlcu. „Se întrerup serviciile publice, nu mai lucrează administrația, stă țara 9 zile”.

„Trebuie să știm că noi, în România, avem cele mai puține sărbători oficiale din Uniunea Europeană. Alții au mult mai multe, au inventat foarte multe sărbători. La noi au mai crescut fiindcă au mai băgat niște sfinți”, a răspuns Alfred Bulai.

Peripeția din Italia

„Eu am fost în Italia acum mulți ani, cu mașina. Bineînțeles, mi-au spart mașina, au spart geamul de la șofer și au luat niște nimicuri, dar a fost problemă cu geamul. Eram în august și m-am dus la poliție, îmi trebuia proces verbal. M-am dus la ăia la hotel și i-am înjurat, mașina era în parcarea hotelului... Eram în Roma, iar hotelierii mi-au zis «De unde service?».

Aveam un Renault pe vremea aceea, deci mașină europeană, nu era orice. «Nu cred că găsiți în Roma». Mi-au zis că vine Sfânta Maria, era 10-11 august și au cam închis toți. Atenție, pe 15 este Sfânta Maria. «Poate găsiți prin Napoli», au mai zis ei (...)”, a povestit Alfred Bulai (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel