Problema locurilor din PENITENCIARE. Ministrul Stelian Ion spune care este SOLUȚIA
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 05 ian, 20:54
Stelian Ion
Noul ministru al Justiției, Stelian Ion, a vorbit despre problema locurilor din penitenciare. 

Pornind de la condițiile din penitenciare, noul ministru al Justiției, Stelian Ion, a răspuns marți seară la întrebarea „Relaxăm pedepse sau construim închisori?”.

Invitat la B1TV, noul ministru al Justiției, Stelian Ion, a declarat că „nu este vorba despre relaxarea pedepselor.”

„Nu sunt de acord cu modificări pe pedepse făcute după ureche nici în sens de a crește pedepsele, nici în sens de a le scădea. Trebuie să fim foarte atenți cu privire la această politică. Legea actuală trebuie aplicată. În primul rând, de la ideea aceasta trebuie să pornim.”, a precizat ministrul Justiției.

Stelian Ion: Construim și penitenciare

În continuare, ministrul Stelian Ion a spus că „da, construim și penitenciare. Sunt în proiecte două penitenciare și alte locuri de cazare în penitenciarele deja existente. Aceasta este o soluție.”

De asemenea, Stelian Ion a atras atenția asupra faptului că „nu putem merge pe recursul compensatoriu și nici pe alte idei de relaxare totală astfel încât să permitem punerea în libertate a unor persoane certate cu legea.”

„Nu este obiectivul principal acela de a suprima libertatea oamenilor însă, pe de altă parte, cine a greșit trebuie să primească o pedeapsă echilibrată, individualizată.”, a încheiat Stelian Ion. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro