Problema apei calde și a încălzirii în București. Inventatorul Iuliean Horneț: Am soluția de 10 ani, dar sunt alte interese
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 iun 2022, 12:55
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Inventatorul Iuliean Horneț a explicat cum ar putea fi rezolvată problema apei calde din București.

Iuliean Horneț, inventator, a fost întrebat de jurnalistul Răzvan Dumitrescu despre încălzirea din Capitala României și problema avariilor care îi lasă pe cetățeni fără apă caldă:

„Noi am avut această problemă, cu încălzirea din București, pentru că sistemul de încălzire centrală este praf și pulbere. Aflu că domnul primar general închiriază niște centrale pentru 10 puncte termice în așa fel încât să amplaseze niște centrale mobile ca să asigure căldură la 170 de blocuri. Cum vi se pare soluția asta?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Un nou tun din banii publici“, a precizat Iuliean Horneț.

„De ce calibru e tunul? De 155, că tot sunt trimise în Ucraina acum?“, a spus, în glumă, Răzvan Dumitrescu.

„Nu! Eu o să propun primăriei, cu bani cu care ei închiriază niște utilaje pe o perioadă de 12 luni, să le fac eu aceste utilaje, de 13-15 megawați, să rămână ale primăriei pe veci“, a spus Iuliean Horneț.

„Deci cu banii din chirie le faceți să rămână ale lor pe veci? I-ați propus? Știe?“, a insistat Răzvan Dumitrescu.

„Urmează! Lângă fiecare punct termic se pot amplasa astfel de centrale. Două fac un megawatt, chiar 1,1 megawați. Eu am pus trei, deci 1,6 megawați. Le legăm direct pe rețeaua de tur. Vine apa de la CET, e atât de simplu, la 50 de grade, o trec prin centralele mele, o scot la 70-80 de grade și o dau dincolo. Asta le-am propus și anul trecut. Am avut discuție la primărie și le-am propus ca acolo unde repară și opresc apa caldă, dincolo ne ducem, punem o centrală, ne înțepăm în conductă și dăm apă caldă la oameni. De ce să-i ținem o lună fără apă“, a spus Iuliean Horneț.

„Deci exista soluția și pentru acele perioade de revizie în care nu puteau să furnizeze apa caldă?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Sigur! E același lucru pe care îl cere acum primarul capitalei. Putea să existe soluția asta de 10 ani, de la Oprescu. Eu i-am propus. Nici nu a vrut să audă. (...) Sunt alte interese și merg pe ele. Au lobby-iști acolo, foarte puternici“, a completat inventatorul Iuliean Horneț la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  România avea soluția, dar a ignorat-o. Alternativa la îngrășămintele chimice. Doar Portugalia a profitat de ea, ”singura protejată” în criza care urmează

Curățarea planetei. Inventatorul Iuliean Horneț, investiție de 300 de milioane de euro lângă București: Dacă nu ne grăbim, murim de foame

Inventatorul Iuliean Horneț a vorbit despre o investiție de 300.000.000 de euro lângă București.

„A fost știrea aceasta că ați semnat un contract cu Smart Gren Energy, din Elveția. Ce urmează să dezvoltați cu ei și unde?“, a întreba Răzvan Dumitrescu.

„În zona București-Giurgiu, acolo unde e capătul canalului Dunăre-București, se va face o fabrică. Sunt la dispoziție 40.000 de hectare, iar fabrica, partea productivă, va fi undeva la 5.000-6.000 de hectare. Acolo vom produce toate aceste echipamente care asigură curățirea planetei, care asigură eficiență maximă și independență energetică cel puțin pentru statele care au vegetație. Vom reface și agricultura. Dacă nu ne grăbim, murim de foame.“, a spus, la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News, inventatorul Iuliean Horneț.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Inventatorul Iuliean Horneț arată cum am fi putut scăpa de criza energetică: În 6 ani, România ar fi fost bec. M-am certat cu ministerul

Despre ce este vorba?

În urmă cu o lună, Iuliean Horneț a anunțat parteneriatul cu Smart Green Energy:

„Pe 18 mai 2022, Iuliean Horneț, Director General EcoHornet SRL, și Ionuț Dragoș Onescu, Președinte ODAS Energy Group, au anunțat un parteneriat strategic sub umbrela SMART GREEN ENERGY HOLDING AG care își propune să stopeze schimbările climatice, o amenințare reală la adresa stării de sănătate a oamenilor și să îmbunătățească starea de sănătate a planetei.

Acest acord îi reunește pe unul dintre cei mai străluciți inventatori români din toate timpurile, Iuliean Hornet și pe unul dintre cei mai importanți investitori români în domeniul tehnologiilor noi și revoluționare, Ionuț Dragoș Onescu, recunoscut pentru activitățile sale în domeniul consultantei in afaceri si management.

“Pășesc in al 73-lea an al vieții mele cu multe speranțe împlinite: Mariajul semnat astăzi de mine Inventatorul roman Iuliean Hornet cu Smart Green Energy Holding AG, parte a unui mare Consorțiu de investiții, pecetluiește realizarea unui mare proiect pentru răcirea cuptorului numit Terra. Astăzi și-au dat mâna creativitatea si finanțele pentru ca “lucrul” bine făcut sa fie implementat la timp de “banul” investit responsabil, durabil si profitabil“, a spus Iuliean Horneț.

Tehnologiile și echipamentele create și brevetate de inventator vor fi fabricate în România printr-o investiție de 300.000.000 de euro (...).“, se arată ntr-o postare de pe pagina de Facebook a inventatorului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?