Urmărește emisiunea live
Probioticele nu ajută prea mult organismul, arată un nou studiu
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
pastile
pastile
În funcție de țara în care locuiți, probioticele sunt vândute la comandă sau pe bază de prescripție medicală, dar suplimentele pot fi costisitoare. În România pot fi cumpărate probiotice de la farmacie, fără prescripție medicală. 

Un studiu recent arată că probioticele ”nu fac mare lucru” pentru sănătatea intestinului în cazul majorității oamenilor, scrie CNN. Fie că sunt conținute în iaurt sau umplute în capsule și vândute pe rafturile farmaciei, probioticele sunt populare în rândul sănătății a milioane de oameni din întreaga lume. 

Dar un nou raport al Asociației Gastroenterologice Americane arată că aceste așa-numitele bacterii bune nu fac prea mult pentru sănătatea intestinului, inclusiv în caz de afecțiuni digestive precum boala Crohn, colita ulceroasă sau sindromul de colon iritabil.

"Pentru majoritatea bolilor digestive pe care le-am studiat, în prezent nu există suficiente dovezi pentru a recomanda utilizarea probioticelor", a spus dr. Geoffrey Preidis, gastroenterolog pediatru la Texas Medical Center și purtător de cuvânt al AGA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel